söndag 2 maj 2010

Så här års lever grävlingarna farligt. Minst 20 överkörda såg vi på vår tur till Göteborg igår. Att vi var tvunga att ge oss iväg och sitta i bilen en så vacker dag beror på att det världsledande svetsföretaget beslutat sig för att flytta sin utvecklingsavdelning från vår lilla kommun till det som göteborgarna kallar Sveriges framsida. I september måste maken ha nånstans att bo i veckorna så nu har jakten på bostad börjat. Norra älvstranden, Eriksberg, Lindholmen, de gamla varvsområdena håller på att omvandlas till bostadsområden där det tydligen är väldigt populärt att bo. Vi var på två visningar, två tvåor, en rätt nyproducerad och en i ett hus från 40-talet. Det var vi gamlingar och resten var ungdomar, de såg väldigt unga ut. Vi tycker ju att det är dyrt med 1,4 miljoner för 48 kvadrat åtta trappor upp med en smal balkong och loftgång som gav mig svindelkänslor. Den andra lägenhetn 850 000 på bv, ingen balkong, trappstädning och trädgårdsskötsel är kanske inte heller klockrent för maken som även i fortsättningen troligen kommer att få resa en hel del. Så jakten fortsätter.
Vindsnurrorna, som blivit många på slätten, rörde sig makligt när vi körde hemåt. Fartkamerorna har också blivit många men dem klarade vi oss från, vi många medlemmar av ögontjänarnas förening som var ute och rörde sig.

4 kommentarer:

pangis sa...

Huh vilka priser.. För dom pengarna kan man nästan ta in på hotell i veckorna..

Charles sa...

Det är ju sant som Pangis säger, å andra sidan får man väl tillbaka en del när man sen säljer, vilket man inte kan säga om hotellnotorna.

Vi var till Uppsala i helgen och samma uppträdande där så fort man närmade sig en fartkamera sakta alla farten för att sen dra på igen. Men i uppsala var det gott om Poliser. 3-4 st i varje gathörn! Det var ju Valborg!

Lennart sa...

Tio minuters promenad från mig finns det några nybyggda fina hus med 1:or, 2:or och 3:or. Tittade på en 2:a där, 1.7 miljoner, jag gjorde ingen affär. Men nästan alla lägenheter är sålda nu, bara unga människor med nya dyra bilar. Jag undrar hur mycket de har skuldsatt sig?

epsilon sa...

Pangis och Charles: ofattbart dyrt men det är bara att gilla läget tydligen.
Lennart: De andra spekulanterna såg väldigt unga ut och man undrar hur de ska ha råd. Köp inget förrän du har pengarna är nog ett stendött råd nu för tiden