måndag 12 juli 2010

Jaha, hur ska vi göra nu då?
Resan som jag och min syster skulle åka på har ställts in pga för få anmälningar. Det såg så bra ut, kliva på bussen i Askersund en tidig morgon och sen fraktas söderut till Donau och Wien utan att behöva bekymra sig för något. Trafikomläggningar, avgångstider för färjan, hotellrum - allting fixat. Så nu är jag lite besviken. Vi vet inte än vad vi ska ta i stället. Den resa som bolaget föreslår som ersättning kolliderar med en massa annat i vår upptagna pensionärstillvaro.
Och svågern, sjökaptenen som gått i land, blev lite orolig. Han ser det nämligen som sin födelsedagspresent att slippa följa med. Han har verkligen seglat på de sju haven och varit överallt, den enda person jag känner som varit i Gelong förutom han i "Eldare på värmen" av Evert Taube. Nu tycker han om att vara på landbacken och allra helst vill han vara i östra Värmland, långt från de stora vattnen. Men jag som önskat mig en ny resväska funderar på andra resmål, söderut, välordnat och lagom strapatsrikt.
Just nu i värmen står tanken stilla.

5 kommentarer:

Cici sa...

Så tråkigt för er att resan inte blev av. Hoppas att ni hittar någon annan som är intressant. Maken och jag gjorde en res till Paris för några år sen, och det är ju bekvämt att ha allting ordnat, särskilt om man inte kan språket och sen brukar det ju ordnas utflykter till de sevärdheter som finns i närheten. Men egentligen upplever man nog landet bättre på egen hand och slipper den där känslan av "skolklassutflykt" som lätt infinner sig. Nu kan man ju lätt beställa från nätet också.

Maggan sa...

Förstår din missräkning. Det verkar bekvämt och bra att bara få följa med och ha allting ordnat för sig emellanåt. Var det Lasses Bussresor? Han brukar ordna trevliga resor till Irland, Tjeckien mm.

Nillano sa...

Nej så synd! Super tråkigt! Hörde det var några andra bekantas föräldrar som bokat någon bussresa som också blivit inställd pga för få anmälda. Kanske samma resa, kanske inte. Hoppas. Dummt att man bara får en ersättnings resa att välja på. Ni borde få pengarna tillbaka och boka någon helt ny, visserligen är väl dom flesta uppbokade och så var det ju just den ni bokat ni ville åka med. Hoppas det löser sig. Kram

Lennart sa...

Jag råkade ut för det där en gång. Beställde en bussresa till Hamburg. Fick veta att det var för få anmälda och resebyrån undrade om jag kunde flytta fram resan en vecka. Det gick bra sa jag. När resan sen gick var vi bara 9 stycken i den stora bussen. Undrar om det kan ha varit lönsamt?

epsilon sa...

Cici -håller med om skolklass men nu ville vi ha det så bekvämt.
Maggan - kände inte till Lasses buss, men har googlat, tjeckienresan som verkar toppen var fullbokad, letar vidare.
Nillano - vi får pengarna tillbaka och letar efter en ny resa.
Lennart - skulle ju varit skönt med en halvsatt buss, de vill ha minst 24 passagerare men nu var det bara tio. Man undrar ju ändå hur det kan gå ihop.