torsdag 7 oktober 2010

Espania

Man har väl tur när man tillsammans med goda vänner kan låna ett semesterhus i Spanien. Att en vecka i Torrevieja gör susen för hösthumöret kan jag intyga. Vi fick alltså hyra ett semesterhus i en s.k. urbanisation i Torrevieja på Spaniens medelhavskust. Huset, med egen poool, ligger ett område som kallas Dream Hills med utsikt mot havet och två salta laguner som skimrade i rosa i kvällsljuset. Pool, härlig altan utanför det minimala köket, två takterrasser, ett Consum i närheten med välförsedd fiskdisk, många restauranger längs strandpromenaden, vänliga människor, fina stränder och härligt vatten. men ändå en lite overklig värld.
Längs hela kusten ligger det jättestora höghushotellen, semestervåningarna och det stora områdena med semesterhus. Många projekt stod halvfärdiga och många hus och lägenheter var till salu - ett resultat av krisen. Golfbanor lär det vara gott om men dem såg vi inte mycket av. Områdena mellan de välskötta och prunkande urbanisationerna var knastertorra och rätt skräpiga men bara nån mil inåt landet grönskar det av apelsin- citrus- och grönsaksodlingar.
Vi gjorde en utflykt till Cartagena där Hannibal klev iland med alla elefanterna inför tåget över Alperna. Förstår att han valde det stället för där finns en skyddad och bra naturlig hamn. Vi var där under generalstrejken. Att det var strejk upptäckte vi först när vi ville ha förmiddagskaffe och allt var stängt.
Valencia besökte vi också, en larmande millionstad med ett fantastiskt oceanografiskt museum och förstås hamnen där Americas cupbåtarna fortfarande ligger kvar.
Paella, tortilla, langostiner, grillad dorado - god mat både på lokal och hemma på altanen under de varma kvällarna. Vi har verkligen haft det så bra och trevligt.
Jag har haft så roligt, fått resa med de bästa av vänner, badat i det varma havet, fått se så mycket nytt, känt historiens vingslag men ändå - när vi lyfte från Alicante i skymningen så var det så varmt, när vi landade på Skavsta och kom ut i den 11-gradiga blåsten så kände jag ändå att det är här jag hör hemma.
Men tack Spanien för en härlig upplevelse.

6 kommentarer:

Maggan sa...

Åh, vilken härlig beskrivning. Känns som om jag själv varit med om det. Och jag förstår även känslan att komma hem till det invanda, det kan faktiskt vara riktigt skönt med lite grått vardagsliv också.

Lilla B sa...

Det låter härligt! Bättre än frostnätter och snålblåst. Mycket bättre, till och med.

Cici sa...

Ibland vore det bra om man inte vore flygrädd utan kunde ge sig iväg på en sån där semestertripp.

Lisan sa...

Låter som en jättehärlig vecka! Det kanske ändå ligger något i det gamla ordspråket "borta bra men hemma bäst".

BarbroLi sa...

Mmmm... Hemma är bra. För att inte tala om goda vänner! Dem ska man vara rädd om! Kram.

epsilon sa...

Maggan, Lilla B och Lisan - det var så härligt men hemma är också bra,
Cici om du ska bota din flygrädsla så väl då ett annat bolag än Ryanair,
bra pris men ganska hårdför personal.
Barbroli - kram tillbaka!