tisdag 23 november 2010

Som att leka i dockskåpet

Det snöar i Göteborg. Snön viner i den nordostliga vinden och det ser ut att vara halt. De som hukar förbi på gatan går i alla fall försiktigt.
Makens jobb skulle ju flytta hit redan i september men än så länge jobbar han mest på hemmaplan. Men nu har vi varit här några dagar, han jobbar och jag pysslar. Det är ju lite som att leka i ett dockskåp att inreda den här lilla lägenheten.
I går fick jag upp gardinerna. Det blir ju mycket trevligare än med bara persienner. Nån annan, kanske på andra sidan jordklotet, har sytt och satt i öljetter. Jag behöver ju inte sy, det räcker med att mäta, klippa och stryka. Behändigt tycker jag men det tog sin rundliga tid - sex hårdstrukna längder.
Taklampan över det lånade köksbordet har också kommit upp. I hallen satte vi en lampa som jag fyndade vid en arbetsplatsstädning. En ny julstjärna från Claes Ohlson och en adventsstake hemifrån som jag tröttnat lite på lyser också upp vårt lilla tjäll.
I heminredningstidningarna står det ofta om att man blandar gammalt och nytt så blir det så personligt och vackert. Vi blandar mest gammalt. En fåtölj som min syster och svåger tänkte kassera, tevebänk från grannarna, tjockteve från ett av barnen, fyra ekstolar som jag ärvde på 60-talet efter min farmor. Sängen är ny och resten av möblemanget också - en liten balkonggrupp från Jysk. Soffa och soffbord lyser med sin frånvaro. Vi dividerar om vad vi ska ha, IKEA eller någon vanlig möbelaffär som har hemkörning. I sinom tid kanske vi kan bestämma oss.
Teven funkar förstås inte. Beror tydligen på fiberlanet Ändlös tid först i Telias telefonköer och sen fruktlösa samtal, bollade mellan olika kundtjänster, har inte hjälpt. I de där telefonköerna inträffar det ju också allt som oftast att samtalet bryts. Konstigt tycker jag, Telia borde ju vara världsmästare på uppkoppling. Vi har fått en kod som inte funkar, den ska inte användas utan en kod som hyresvärden ska tillhandahålla (vi bor i bostadsrätt) var bland de senaste buden. Inget svar på varför de skickar ut koder som ändå tydligen inte ska fungera kunde vi få.
Trots det är det roligt att pyssla, snön lyser vit och julskyltningen strålar. Härligt tycker jag.

3 kommentarer:

Maggan sa...

Roligt att börja om från "scratch". Ett vitt blad. Du behöver inga loppisfynd? Här finns det skålar och kaffekoppar och prydnadsfigurer? Nej, jag trodde väl det!

Cici sa...

Så roligt att få göra allt från början och kanske utan så mycket prestige som det ofta kan bli i ettpermanentboende. Det låter som om det kommer att bli en riktig myslya för två.

BarbroLi sa...

Flög över Götet i gårkväll. Snö och svart himmel. Tänkte på er och om ni var där då. Tänkte när vi flög över Laxå också, för säkerhets skull.