onsdag 8 december 2010

Får man bli sur?

Får man bli sur och irriterad när man står vid kassan i den lokala livsmedelsbutiken. Alltså när den unga kassörskan i stället för att ägna sig åt mig som kund, tittar på ett MMS som en annan kassörska visar henne. Tydligen nån som fått barn, gullig liten bebis, namnet måste kommenteras. Att jag vill betala blir lite bortglömt. Visserligen var jag redan lite småsur när jag kom till kassan för sedan jag irrat runt en stund och letat efter fikon så frågar jag vid charkdisken för där finns en personal (det heter visst så nu för tiden), Hon pekar lite planlöst och "tror" att det är "åt det hållet".
Är inne i affären för att köpa bikarbonat, ska göra Skurna pepparkakor efter ett gammalt recept som jag ärvt av min mamma. Sen såg jag ett recept på fikonmarmelad i söndagens DN. Fikon,citron, mandel ska vara gott till ost. Bikarbonat, citroner, mandel men inga fikon.
Lite trist är det att vi numera bara har en livsmedelsaffär på vår lilla ort. Inte mycket att välja på alltså nu i den stora valfrihetens tid. Och lördags var det slut på rågsikt....

3 kommentarer:

Cici sa...

Det händer ganska ofta nu för tiden att personalen är så upptagna av "interna" samtal att dom bara blänger på kunder som kommer och ber om hjälp. Och det kan hända i de finaste affärer. Jag antar att det beror på att personalen helt enkelt inte har utbildats ordentligt.
Visst får man bli sur då, men förhoppningsvis bara en kort stund (för expediterna glömmer det nog fort).

Anonym sa...

Hoppas du frågade dom om du störde mycket när du ville betala!

epsilon sa...

Cici - hoppas att det hjälper med utbildning.
Anonym - tyvärr fann jag mig inte så snabbt. Ska lägga den repliken på minnet.