fredag 10 december 2010

Är det storebror som ser mig?

Idag fick jag ett brev med glada tillrop, även maken inbegreps.. Det var från Ica, en belöning för att leverantörerna är så glada att vi köper deras produkter. Det jag ibland köper ett ex av får jag nu viss rabatt om jag köper två vid samma tillfälle. Om jag köper Brämhults färskpressade juice så köper jag ju den för att jag inbillar mig att den är färsk. Men två på en gång - hur färsk är då den sista slurken?
Brevet var ju hjälpsamt även på annat sätt. Om jag glömt var jag varit kan jag kolla, Ica vet. Jag kan följa min väg från Sojas livs i Vretstorp, via Ica Maxi i Karlskoga till Ica Kvantum i Sannegårshamnen. Det jag inte kan påminna mig är Ica Nära Paletten där jag samlat 37 poäng. Det kan ju vara maken förstås han har ju också ett kort.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det där. Rabatter och bonuscheckar har sin lockelse men att precis allt registreras känns lite märkligt. Om nån köper stora mängder jäst och socker går det ett larm då tro. Behöver man kanske inte oroa sig för nu för tiden, den lilla hemmasysslan är väl i det närmaste utdöd idag.
Som en extra liten julklapp kan man också få förmånen att köpa två stekpannor. Alltså två på samma gång för enbart 249 kr. Tänker jag inte köpa. Och Ica får aldrig reda på att jag fortsätter med de väl instekta i gjutjärn, ärvda från barndomshemmet.

5 kommentarer:

pangis sa...

Visst är det lite läskigt det där.. 1984 light liksom.

Cici sa...

Just av den anledningen brukar jag tacka nej till den där typen av kort.

Lisette sa...

EXAKT så känner jag. Storebror ser dig! Brrrrr.

Lisan sa...

Vem har någon glädje av att se vad min familj köper utom den som skickar reklam. Rabatt är ju alltid bra att få om det är på saker, som man ända tänkt köpa. Men nog blir det lite konstigt att få rabatt på kattmat, när man en enda gång köpt en burk till sin svägerska eller på något annat som man inhandlat vid något enstaka tillfälle. Det har också hänt att det jag fått rabatt på helt enkelt inte finns på vår Icaaffär t ex drycken Aronia med blåbär.

Charles sa...

Ja det är som vanligt.. man får ta det onda med det goda. Det som är bra är att när man drar kortet så sjunker priset då rabatterna räknas av. Man behöver inte komma ihåg alla kuponger eller andra erbjudanden, de ligger på kortet.

Ha dé
Charles