onsdag 29 december 2010

I vimlets yra

Nu har jag varit i stan, residensstaden, inne i centrum inte bara till det stora köpcentret. Jag fick en julklapp, en morgonrock som var för liten (undrar om man ska känna sig smickrad över det). Som tur var det öppet köp, inköpt i en annan stad i ett annat län men hos en kedja känd för lita dyrare underkläder och strumpor som av namnet av döma borde passa bra. Men denna var alltså för liten. Vi är nog inte så ofta i stan för vi kände inte igen oss i parkeringshuset och ur hissen kom direkt ut bland böcker och kläder. Nästan lite svårt att hitta ut ur det vi brukat kalla Åhlens som numera heter Vågen gallerian (!).
Vi fick pengarna tillbaka för större storlek än XL fanns inte. Men hos Anna Engman, affär med säkert hundraåriga anor, och expediter om kan det där med storlekar så det var ju inga problem att hitta en XL som passade.
En presentbok och På Spåret 2500 frågor till hemmakupén blev det också. Vi får väl se om frågorna passar oss som gick i den riktigt gamla skolan med betyg redan från första klass. Vi brukar ju vara bra på frågesport.

4 kommentarer:

Maggan sa...

Det är mysigt med de där gamla butikerna med duktiga och engagerade expediter. Jag har också besökt Anna Engman och kommit ut nöjd.

Lennart sa...

Läste om namnbytet på NA.se och alla kommentarer. Det var väldigt vad folk gick igång där. Jag blir alltid förvirrad då jag är i stan där, Krämaren har ändrat sig nästan varje gång jag råkar gå dig och det jag minns som Domus vid Stortorget, det är något jag inte har fattat finns. Sist jag var på andra våningen där såg jag ett café, där var det ju en TV-avdelning?

Cici sa...

Jag brukar uppleva det där också, fastän jag bor i närheten av en sån liten stad. Alltid är det någon butik som stängt eller flyttat, och någon ny som uppstått.
Men sen är jag kanske i stan 5-10 gånger per år, och ute på shopping är jag ytterst sällan, och när det är rea är jag garanterat inte där. Jag betalar hellre lite mer för att slippa trängas med folk.

BarbroLi sa...

Gallerior är ett otyg. Ingen ordning på var saker finns längre. Medan jag stod i kö för att betala på plan fyra, så skulle L bara se vad herravdelningen erbjöd. Visst. Det var bara det att det fanns herravdelningar både på plan ett och plan tre. Tänk om vi inte hade haft den gamla överenskommelsen att alltid gå tillbaka till GÅ om vi tappar bort varandra!? Nej tacka vet jag butiker med en ut-och ingång och i ett plan. Ett lagom utbud av saker har de oftast också. Så man behöver inte hamna i berå om man inte riktigt vet vad man ska ha.