onsdag 26 januari 2011

Idag vill jag svära.

Idag skulle jag vilja citera Magnus och Brasse."Helvetes jävla skiiit" skulle jag skrika om jag inte vore så återhållsam med svordomar. Men nu bubblar irritationen.
I går var det ju blötsnö och och nästan nere på nollan. I morse var det -15 och då har den f-b bildörren behagat frysa ihop. D.v.s. det går att öppna dörren men INTE STÄNGA DEN!
Det finns ju nästan inget som irriterar mig så som bilkrångel. Idag blev det alltså inställd antikrunda. Ja, jag åker bil till mötesplatsen, inte så klimatsmart men jag gör det. Vill hellre gå i sällskap med pratglada väninnor än ensam.
Så nu får jag väl fortsätta med att prova recept ut 1951 års utgåva av Sju sorters kakor. Funderar på Tigerkaka utan ägg. Bara 2,5 msk smör så den blir åtminstone billig.

4 kommentarer:

Cici sa...

Med min förra bil, en Passat, hade jag också de där problemen. En verkstad tog upp hela låset och oljade in det och det blev bättre men inte bra. En gång fick sitta och hålla fast dörren med ena handen de en och en halv milen till jobbet. Väl framme där hade låset tinat upp och dörren gick att stänga igen. Inte kul! Jag sa nog en del fula ord under den resan misstänker jag.

Lisan sa...

Jag har en bakdörr på bilen som inte går att öppna varken med eller utan nyckel. Det är inte bara bildörrar som krångarl. Hos mig är det garagedörren som är jobbig, när det fryser till. Det finns ju låsspray, men aldrig när och där det behövs!

Marianne sa...

Ibland får man svära som en borstbindare. Speciellt över bilhelveten. Oops. Här är det inte bara garagelåset som frusit (som hos Lisan) utan hela marken utanför, med följd att om vi vill ha ut något får vi lyfta av båda dörrarna... en vikport står på önskelistan.

epsilon sa...

Cici- efter ett par timmar med kupéfläkten på så var det ok igen.
Lisan o Marianne - snart är det islossning o snösmältning och just dessa bekymmer är över.