måndag 24 januari 2011

Hindens rev

Denna snörika vinter har man väl inte ägnat en tanke åt skridskoåkning. Men i lördags på lunch hos goda vänner i Tived så berättade de att de åkt på Unden. Det hade gått bättre än de väntat sig och då började tankarna gro att kanske.... Men eftersom maken håller på med sitt långdragna projekt att kakla och klinkra pannrummet så slog jag bort tanken.
Men när vi var på hemväg genom storskogen så ringde dottern. Ville vi följa med henne och hennes sambo ut på Vänern? Tjock och bra is utanför Hindens rev. De skulle ta med matsäck, korv, ved, allt som behövs för en lyckad utflykt. Vi behövde bara komma. Självklart blev det ett lätt val.
Och det blev verkligen en härlig dag på isen. Solsken, några minusgrader och en svag sydvästlig vind. Motvind ut alltså men inte speciellt besvärande, men på hemvägen gav den en skön hjälp. Märkvärdigt vad lätt det går att åka i medvind.
Tända brasa, grilla korv, dricka kaffe, gå med trötta steg genom skogen i skymningen.
Tidig kväll blev det och idag gör sig träningsvärken påmind.
Kan man ha det bättre?

6 kommentarer:

Charles sa...

Låter härligt!
Det är det där lilla extra som gör så mycket. Långfärdsskridskor har jag aldrig åkt men bandyrören har fått bära några gånger. Numera blir det mest promenader "om" det blir nåt. Latmasken har fått fäste! Inte ens skidorna har varit framme i vinter.

Ha dé

Cici sa...

Den typen av skridskoåkning har jag aldrig provat, men jag vet att min mamma gjorde det på gamla dar. Jag känner mig lite skrajsen för att ge mig ut på stora vatten så där. Här uppe är det ett tjockt snötäcke överallt så vill man åka över vatten får det nog ske med skidor under fötterna.

Anonym sa...

Verkar som ni haft en riktigt skön utedag. Det här med långfärdsskridskor är väl något som vuxit otroligt under senare år (i Täby där vi bodde tidigare var i stort sett alla ute på sina skrillor under vinterhelgerna). Själv, vinterhatare som jag är, slängde jag in skridskorna längst in i garderoben så snart våra söner vuxit ifrån att man skulle åka med dem. Det där med öppen eld, kaffe och grilla korv låter däremot himla trevligt!
PO66

epsilon sa...

Charles - Skidor och skridskor så roligt att åka.
Cici - jag är extremt försiktig och vill gärna veta att isen är tjock. och nu får vi mer snö här.
PO66 - precis, kaffe och grillning är viktigt för en lyckad dag.

Dotra sa...

Ja, det var riktigt härligt! Synd att det snöade igår, men jag hoppas att det är farbart i helgen ändå.

Marianne sa...

Min enda erfarenhet av långfärdsskridskor är en ganska kort färd i -20 på rejält snötäckt is. Gick inte så bra. Men jag skulle gärna prova igen under bättre förhållanden. Dä ä gôtt å va ute i lufta.