torsdag 17 februari 2011

Jag känner mig lite gnällig där jag sitter i mitt soffhörn. Håller väl på att bli bättre och orkar mer, behöver inte lika mycket Alvedon. Nu kommer den bästa tiden på året med ljusa dagar, blå skymningar, takdropp och fågelkvitter. Och då ska jag sitta här med benet i paket och nu tycker jag lite synd om mig. Tänk om jag bara hade tagit dubbskorna eller skickat ut maken med räkskalen han som galopperar ut i träskor när han hämtar tidningen.
Nu börjar det märkas att det där eviga plockandet som man håller på med inte blir gjort.
Vika ihop plädar, plocka undan tidningar, ta ut urdruckna glas, fatet med skrumpna vindruvor, vattna blommor, hänga upp kläder, torka bort brödsmulor - listan kan väl bli hur lång som helst. Med två friska ben gör man ju sånt här liksom i förbifarten men på kryckor .....
Men idag kommer Rut. Två ska de vara och de kommer att dammsuga, torka golv, städa badrum och toa. Det ska bli så skönt. Rut sa att hon gillar när det rasslar i dammsugarröret och det kommer det garanterat att göra i denna boning. Fast det känns som om man skulle vilja plocka lite innan de kommer.
Maken är inte på hemmaplan idag så sonens söta sambo kommer sen och ser till att jag får lite mat.
Så egentligen har jag ju det bra. Men lite kinkig känner jag mig i alla fall.

9 kommentarer:

anybody sa...

Det är ju helt rätt .. gnäll på bara!!

Passa på NU .. när du ändå inte kan göra något annat .. att formligen vältra dig i självmedlidande och sorgset självömkande. Gör ett svanhopp ner i högen med alla ORÄTTVISOR som alltid drabbar just DIG och grotta ner dig i en helt okritisk genomgång av hur synd det är om dig, alltid har varit och alltid kommer att vara .. trots att du är en så perfekt, kompetent, oumbärlig och genomgod person.

Sedan när du står på dina två ben igen så har du klagat av dig för resten av året och kan skutta vidare med ett leende på läpparna och bara NJUTA av livet!!! :-)

Marianne sa...

Ja, tänk allt det "osynliga" jobbet vi kvinnor gör, vi plockar och plockar och torkar co dammsuger och fejar i det oändliga. Tur att det finns en "RUT" för det är som min gamla mamma säger: - Jag ser allt som ska göras, men jag orkar inte och det är det mest frustrerande.

Martina sa...

Jag brukar bli lite nervös när det rasslar i dammsugarröret, kanske sög jag upp något jag inte skulle sugit upp?
Dammråttor brukar ju inte göra så mycket väsen av sig, men i köket brukar det låta lite mer, smulor, äggskal och torr pasta låter ju lite mer.

Sen är det helt okej att gnälla, för tänk vad du ska njuta sen när du blir av med gipset! Som jag när snön är borta och jag får köra dubbfritt igen, underbart!

Maggan sa...

Saknade dig i onsdags! Hoppas att du fick/får filmen jag lämnade igen.

Du får gnälla! Det måste vara besvärligt att vara gipsad. Hoppas att Rut tog hand om städningen ordentligt. Det där att städa innan städerskan kommer, det känner jag igen. Men det ska man strunta i.

God bättring önskar jag dig!

epsilon sa...

Anybody- tack för dina goda råd. var faktiskt lite inne på den linjen redan.
Marianne - Rutorna var strålande. Bokade in dem om två veckor igen.
Martina - dammråttor plus mycket annat slank nog med.
Maggan - filmen kom tillbaka, din kommer snart till dig.Rut var toppen, ställen som jag ofta "glömt"är numera damfria.

PO66 sa...

Förstår att dagarna blir både långsamma och enformiga när det enda man kan göra är att sitta där man sitter, som att befinna sig i ett slags vakuum, medan livet pågår för fullt därutanför och själv kan man inte delta. Men håll ut, snart är du i full gång igen och fram tills dess så skall du låta dig skämmas bort ordentligt; läs bra böcker, se fåniga tv-program och underhållande videofilmer, förse dig men en stor ask chokladpraliner och ett och annat glas rödvin framåt kvällskvisten. Snart kommer vårsolvintersolen att lysa på dig för fullt och fåglarna kvittrar så du blir totalt lomhörd. Och då är det bara att passa på och njuta av livet

Autobahnfahrer sa...

Jag upptäckte en sak under veckan, det är mycket ljusare nu då jag åker hem från jobbet på kvällarna. Det lättade upp en hel del.

epsilon sa...

Po66 -är tacksam för att både choklad och rödvin tycks vara nyttigt just nu. Och jag blir rätt så uppassad.
Autobahnfahrer - visst. ljusare blir det.

Cici sa...

Det låter besvärligt att gå, eller sitta rättare sagt, med gipsat ben och ha ont hela dagarna, kanske även nätterna. Då om någon gång är det bra att Rut och hennes kompisar finns. Men det känns säkert jättekonstigt att släppa in främmande människor i sitt hem och låta dom städa.

Det är i alla inte särskilt skönt ute, alldeles för kallt, såd et behöver du juinte missa.

Hoppas att du snart har läkt ihop så att du kan ta bort gipset.