tisdag 19 april 2011

Såpbubblor

Jag bakar just ut en deg när det är fullt av skimrande såpbubblor utan för fönstret. De småpojkarna i grannhuset har påsklov och är redan ute och leker. Generationsväxling på gatan, snart är nog vi äldst. Det är lite svårt att greppa det där att man blivit såpass gammal.
I helgen hade en svägerska sitt 70-årskalas. Konstigt tycker jag som minns när hon fyllde 30. Det var barndop också. Ena dottern och mågen har fått sitt andra barn. Den andra dottern har köpt en stockholmsnära kursgård ett stenkast från en kyrka. Som gjort för släktkalas alltså.
En rund och gullig liten präst i sin vita klänning vägledde med mild hand de,troligen inte så kyrkvana,församlade genom ceremonin. Dopbarnet sparkade och skrek och storebror undrade varför han inte fick ha klänning när både lillebror och prästen hade det.
Så trevligt, tre generationer, syskon, kusiner svågrar, svägerskor, ungdomsvänner, ett vackert hus, gott om övernattningsrum, stall, egen brygga med två meters djupgående.(och massor av arbete, gräsmattor, buskar äppelträd, vindskivor, fönster och fasader i behov av målning). Härligt att vi får vara med. Vi tycker ju inte att vi är speciellt gamla, rätt ungdomliga faktiskt.

8 kommentarer:

Lennart sa...

Det är ett bra tag sen jag bakade nu, har inte haft tid. Jag har även saknat lite inspiration. Men kanske jag skulle köpa hem några paket jäst nu, kunde kanske hinna knåda några frallor under påskdagarna.

Ulf sa...

Visst är det en lustig och samtidigt lite vedmodig känsla, den där att vara bland de "äldsta". Både på arbetsplatsen och framförallt inom de egna släktleden. Det var ju bara igår man var sisådär 25 år gammal och nu, om några månader, skall man bli farmor!

Marianne sa...

Det är knepigt hur livet rullar på utan att man märker hur det går till. Helt plötsligt står man där med egna barnbarn och ett ben i varje generation :) Men härligt är det.

Bullar får det bli i morgon.

PO66 sa...

Och inte var det Ulf som skrev om att bli farmor utan jag, PO66, som naturligtvis glömt att logga in på mitt eget konto. Tala om det där med att bli äldre!

Cici sa...

Det är inte lätt att inse att man aldrig kommer att bli förståndig fastän man är gammal. (Gäller mig personligen). Hur länge har jag inte väntat på att känna mig som en tant. Nu undrar jag om den dagen överhuvudtaget kommer. Däremot inser jag sedan länge att man inte kan klä sig som en ungdom längre, oavsett hur man känner sig inuti.

Maggan sa...

Ibland svindlar det till och man upptäcker så fort tiden gått och går. Så fint att få vara med vid familjehögtider som blir som milstolpar, något att minnas när man blir ännu äldre.

epsilon sa...

Lennart - ett bak förgyller dagen.
PO66(Ulf) - lite glömsk och tankspridd kan man ju va.
Marianne - konstigt att det gick så fort.
Cici- du har så rätt. Man kan ju inte klä sig som en tonåring, men helst inte tantkläder heller.
Maggan- det är roligt med kalas. Nu väntar vi på nästa barndop.

BarbroLi sa...

Ja det där med ålder är ett mysterium. De fina linjerna kring munnen på min granne - när kom de? Inte har väl jag...? Min lille kusin fyller 60 år. Han tycker det är jobbigt. Jag minns när han och jag talades vid inför hans 30-årsdag och vi pratade om att nu blev man väl ändå gammal. Uj ja vad det är svårt att hänga med i svängarna.