måndag 9 maj 2011

Kryckkor på gång igen.

Himla tur att det fanns kryckor hemma nu när maken fått ett svårartat ryggskott eller kanske ischias eller nåt med höften. Han kan i alla fall inte gå rak utan har kortat kryckorna och haltar sig fram med nån sorts gorillagång, typ förlängda framben. Påskens trädfällning med björkklättringen frestade nog på men halmstråt var kanske ett oförsiktigt lyft när han höll på med båten i lördags eller kanske när han klättrade upp i en fredad björk för att sätta upp den nya, röda fågelholken. I vilket fall så kan han inte räta på sig och inte gå utan de korta kryckorna.
Till läkare fick han inte komma utan hänvisades till sjukgymnast. Konstigt kan det tyckas men när han ringde vårdcentralen så hörde jag honom säga att han hade ont i benet. Ont i benet!! Inget om att han knappt kan röra sig och att han bara med möda släpar sig fram så hur ska en sköterska på telefon kunna göra en annan bedömning.
Köra bil kan han ju absolut inte så jag som numera försöker gå utan att halta och kan trycka ner kopplingspedalen får agera färdtjänst så får vi se vad domen blir.
Det kunde förstås vara värre och vi hade ju kryckorna hemma.

2 kommentarer:

Cici sa...

Då får vi hoppas att ni har en bra sjukgymnast som kan avgöra om maken behöver mera avancerad vård. Kanske bra om ni behåller kryckorna ett tag framöver, som ni håller på.

epsilon sa...

Cici - hahaha där har du nog helt rätt, vi sparar dem Man får ju numera betala för kryckorna eftersom Landstinget aldrig fick tillbaka utlånade.