tisdag 10 maj 2011

Mirakel

Ska man tro på mirakel? För vår del är det nästan dags. Eller så beror det på bra utbildning och yrkesskicklighet.
Härom dagen kunde ju maken inte gå annat än som en gorilla med korta kryckor som framben. Bara med stor möda kunde han kravla sig in bilen. När jag släppt av honom på tröskeln till vårdcentralen åkte jag och parkerade så jag var inte med när han kom till receptionen. Men de lär ha sett både förskräckta och medlidsamma ut när han kom hasande. Långpromenad i korridor, hiss till suterrängvåning, ny långpromenad till sjukgymnastiken.
Jag hann med att åka till Ica och bläddra igenom två Amelia från 2008 innan han kom ut från behandlingen- men då gick han rak i ryggen med kryckorna i ena handen.
Jag trodde ju knappt mina ögon, som ett mirakel. Nu har han stränga förhållningsorder, gå rakt,övningar en gång per timme, inga kryckor. En duktig sjukgymnast som han är påtagligt nöjd med. Hon hade nämligen, som han säger själv, förklarat på ett klart och ingenjörsaktigt sätt dels vad hon trodde orsaken var dels hur tänkte sig vägen till bättring.
Återbesök på fredag och han avgör själv om klarar att gå till jobbet.
När vi kom hem så hängde den med sån klättrarmöda uppsatta fågelholken med upp och ner. Vad ska man tro om det? Den som var så noggrant iskruvad. Ett mirakel är det ju inte men ganska konstigt.

5 kommentarer:

Cici sa...

Ett tag trodde jag nästan att du skulle säga att han råkat knäppa ihop slipsen med gylfen!
Hurra för duktiga sjukgymnaster! Låt inte maken klättra upp och skruva fast holken nu bara.

Anonym sa...

"Mirakel"!!??! Håller nog på utbildning och erfarenhet. Hade det kommit för tunga hyresgäster i holken tro? Antar att han gillade klättringen iaf? Syrran

epsilon sa...

Cici - hahaha gångstilen tydde nog på det men nu råder klättringsförbud.
Syrran - självklart håller vi utbildning o erfarenhet.Obegripligt dock hur holken lossnat. Den var ju uppsatt med SKRUV.

Anonym sa...

Undrens tid är inte förbi. Vi var i Lourdes och tittade på ca 1000 halta, lytta, sjuka.. name it.. som i en aldrig avbruten kö sligrade sig fram till helande vid St. Bernadette´s källa. Kunde dock inte se att någon slände kryckorna eller reste sig ur rullstolen. Antar att undren vid Laxå´s vårdcentral håller en högre kvalitét.

Charles

epsilon sa...

Cici och Syrran - här har mina kommentarer fallit bort när Blogger strulade men klätterförbud råder så holken hänger fortf. upp och ner.
Charles - så sant hög kvalitet på sjukgymnasterna, kunskap gör underverk.