måndag 30 maj 2011

Litteraturens läkande kraft

Tänk vad litteraturen kan vara bra för välbefinnandet. Just nu är det Svensk dikt från trollformler till Lars Noren, en nätt liten volym på 756 sidor som gör tjänst för större välbefinnande. Det är inte så att den läses utan maken har den som stöd för sitt högra knä när han halvhänger på en stol och stöttar knäet mot boken. Sjukgymnastens mirakel fick ett abrupt slut i fredags morse när han skulle ta upp tidningen från golvet. En hemsk helg har han haft, så hemsk att han mot alla regler till slut tog av de starka tabletter som jag fick vid benbrottet.
Idag blev det läkarbesök och vetenskapen har flera diagnoser att välja mellan men för att veta vad ska det bli magnetröntgen, ovisst när. Så nu är det bara att vänta och se,ta det lugnt och äta smärtstillande.
Ett avbräck i båtrustningen blir det ju och gräset blir inte klippt. Jag kan nog klippa det mesta,inga slänter dock med min dåliga balans, men jag orkar inte rycka igång klipparen. De påskavverkade björkarna är inte upphuggna heller. Får nog be sönerna om hjälp med det. Den yngste, som pangade med hemvärnet i helgen och jobbar i dag och i morgon, kommer på onsdag och då kommer det att finnas grejer att göra.
Nu får vi ha en liten diskussion om kryckorna. Jag ska på en liten i resa i Västergötland och skulle kanske behöva en krycka. Men om det behövs mer litteratur så finns det lösningar. Lyrikboken och Västerlandets litteraturhistoria kan vara nog så bra för välbefinnandet.

5 kommentarer:

Maggan sa...

Så besvärligt! Att ni båda har problem med benen samtidigt. Hoppas att det snart finns bot och lindring, inte bara litterär.

Hälsa maken!

Lennart sa...

Har du ingen kokbok att plocka fram till mannen? De brukar ju vara tjocka och stadiga.

Anonym sa...

Shakespeares samlade, tryckta i Tjeckoslovakien och med så liten stil att det är oläsbart. Numera alltså. Kan nog göra samma goda tjänst. Syrran

Cici sa...

Eländes elände!
Det ingår kanske inte i den vanliga dagsplaneringen hur användandet av kryckorna ska gå till, vem som ska ha när.
Äntligen förstår jag det där med dikt och poesi! Som jag har undrat.

epsilon sa...

Maggan - svårt att ha tålamod, man vill ju bli bra på direkten. Maken väntar på magnetröntgen och tackar för din hälsning.
Lennart - ska kanske försöka med "Det goda franska köket".
Syrran - har inte den alltid varit oläsbar?
Cici - det är verkligen inget man tänkt sig - att man ens ska behöva ha kryckor.