tisdag 24 maj 2011

Det blåser

Det blåser. Det här hållit på ett dygn och ska inte bedarra förrän i morgon. I går skrev Nerikes Allehanda att det skulle blåsa halv storm (20,6 m/sek) och Yr.no påstod att det skulle vara frisk bris (8 m/sek). Jag kan inte bedöma hur mycket det blev men detta blåsande gör mig nervös. Nog blåser det mer nu för tiden. Inget verkar vara lagom längre. Lätt bris är lagom tycker jag. På sjön innebär det storsegel och genua och man slipper spinnakern, på land lite loja vindar som håller flugor och mygg i schack.
Men nu är ju inget lagom, endera är det total bleke eller så blåser det som idag. Barr och kottar från de höga tallarna smattrar mot altangolvet och björkarna viker sig nästan dubbla.
Usch, blåsvädret gör mig nervös. Hoppas bara att den skruttiga björken i tomtgränsen mot grannen står pall. Vore inget vidare för grannsämjan om den faller. Tallarna verkar i alla fall stå rätt så stadigt.
Men nerverna dallrar.

6 kommentarer:

Lisette sa...

Du är inte ensam om att bli nervös av blåsten! Vår lilla Alice har hållit mig vaken mest hela natten, eftersom hon blir alldeles stirrig när det blåser. Hon hör säkert dessutom en massa konstiga extraljud då som inte vi människor kan uppfatta. Synd om oss alla ;)

Lilla B sa...

Vår skogstomt blir alltmer skoglik. Granar och björkar växer fort och plötsligt är de tokhöga. Vi har kontaktat ett företag som precisionsfäller och väntar på en offert gällande 13 granar, en lärk på 23 meter och 7 björkar som står oroväckande nära huset. Det blir nog fasans dyrt men värre är om blåsten drar ikull träden och huset knäcks.
Blåsten är otäck.

epsilon sa...

Lilla B - Skulle vara av intresse att veta vilka de är, och, om ni anlitar dem, om de gjorde ett bra jobb. Vi har två stora tallar och två björkar på tomtgränsen mellan oss och grannarna. Flera höga tallar och björkar står på kommunens mark.
Imponerande med en så hög lärk, men lite nervöst kan jag förstå.

Lilla B sa...

Jag hör av mig om träden faller dit de ska. Har du någon mailadress?

epsilon sa...

Vad bra Lilla B, ser jag fram emot.
Min mailadr är ann.engstrom-aberg@telia.com

Cici sa...

Blåsten brukar inte göra mig nervös men jag har märkt på hundarna att dom blir lite hispiga. Troligen på grund av alla ovanliga ljud dom hör. Och dom hör ALLT.