torsdag 30 juni 2011

Här röjs för att få luft .....

Klockan är strax efter sju och det är redan 20 grader. Av det utlovade regnet blev det bara en millimeter i natt. men det är mulet och regnet hänger i luften.
Undrar vad han tycker om vädret, han som går med röjsågen på allmänningen. I går var det ju nästan 30 grader, alldeles för varmt om ni frågar mig. Och idag lite svalare men fuktigt. Mygg och knott är säkert som tokiga där i slyskogen men det blir så snyggt där han går fram. Plötsligt ser vi fotbollsplanen igen bakom det nya staketet mot vägen - stunning wiew som de skulle sagt i "Ett nytt hus på landet".
Och inte ett ögonblick känner jag mig störd av den tjutande sågen för jag gillar ju det resultat den åstadkommer.
Tallarna som växt sig så höga och björkarna som böljar runt huset när det blåser oroar mig förstås. Två björkar och två stora tallar på tomtgränsen har grannarna velat bli av med i flera år men dels så står de väldigt illa till, dels är maken lite av trädkramartyp.
Men nu ska det åtgärdas. Maken är nedröstad och efter semestern, enligt en vänlig röst på kommunen, då kommer det att avverkas. Antar att det är det som står på kommunmark som ska tas ner. Men grannen, den forne motorsågsmästaren, känner säkert alla maskinavverkare på trakten så före höststormarna kanske vi har ett kalhygge på knutarna - jättebra i så fall.

3 kommentarer:

Cici sa...

Visst blir det fint när det röjs med förstånd. Jag är inte heller så mycket för att ha stora träd nära huset, det finns skog runt om så det räcker. Maken kommer säkert gilla läget när jobbet är gjort.

Charles sa...

Ja man vet aldrig! Hade en vacker lönn alldeles intill huset. Grannen oroades för sin uteplats så jag bestämde mig att ta bort den för fridens skull. När den föll visade den sig vara angripen innuti så det var egentligen bara en tidsfråga. Nu föll den riktad men hade säker lagt sig över grannens uteplats eller vårt hus om den fått välja själv. Så man skall nog iaktaga säkerhetsavstånd hur vackra träden än är.

Ha dé

Lennart sa...

Här har det kommit några regnskurar någon dag då och då, fast det har bara varit skönt tycker jag. Luften blir så härligt ren efteråt. En dag på väg hem från jobbet då det regnade såg jag en kille åka runt med en stor gräsklippare på en stor gräsmatta. Resultatet jag såg bakom klipparen var att gräset mest slets sönder/upp än blev klippt.