fredag 24 juni 2011

En tvåa kryddad med johannesört..

Jaha då var midsommarsnapsen avklarad. I år har vi firat mygg- och knottfritt hemma hos oss. Eftersom man i barndomshemmet tänkte göra en mindre make up i hygienutrymmet och då upptäcktes att taket var uppruttet så flyttades firandet till vårt inglasade med tvillingsystern och svågern, den inlandstigne.
Vi klarade oss undan att plocka blommor, klä midsommarstänger och hoppa groda.
Vid Sockenstugan låg en klädd stång men vi tittade bara på utgrävningen och körde vidare på E20. Vid hembygdsgården i det forna jordgubbsriket skulle det nog också firas för även där fanns en färdigklädd stång men vi tog den gamla vägen upp mot Värmland. Vi såg verandor där där luncherna var i full gång, kossor som betade och regnet hängde i luften.
I Åtorp, med den vackra stenbron över Letälven, sålde man jordgubbar från trakten och serverade smörgåstårta till kaffet. Ingen midsommarstång syntes till. Vid Degerfors kyrka var bilparkeringen full men vi såg varken folk eller midsommarstänger och sen var vi hemma igen.
Och sen var det dags för midsommarmaten - sillar, laxar, kantratellpaj, köttbullar och prinskorv. På jul har vi Ålborgs julakvavit, påsk då blir det kanske Linjeakvavit och nu hade vi Skärgårdssnaps, småflaskor med olika kryddning. Jag festade på en tvåa Brännö, smaksatt med johannesört, mest för den vackra färgens skull.
På nätet läser jag om fylleri och slagsmål. Trots regnet så har polisen haft mycket att göra. Här vaknar vi pigga och glada och ska ge oss ut på utflykt även idag.

5 kommentarer:

Maggan sa...

Det blev väl en fin rundtur. Vi firade hemma och i Finnerödja och regnet höll upp medan vi hoppade runt stången. Maken spelade gitarr i den lilla "orkestern" iklädd tjusig rallarhatt från Jukkasjärvi.

Ha en riktigt bra dag!

anybody sa...

Kantarellpaj!!! Jisses .. nu blev jag fruktansvärt avundsjuk och tänker trotsa ösregnet och ila upp till kantarellstället på andra sida vägen.

Tänk om????

PO66 sa...

Får lite hemlängtan när jag läser om midsommarstänger, sill och kantarellpaj. Finns inget som går upp mot en svensk midsommar t o m om det regnar.

Cici sa...

Det där låter som en alldeles lagom midsommarafton när man är 60+.

epsilon sa...

Maggan - Tack vi hade en fin dag med lagom av allt.
anybody - de är visst på gång, kantarellerna men jag plockade mina ur frysen. Jättegod blev den.
PO66 - det var typiskt svensk midsommarväder - solsken, en o annan regnskur och ganska svalt framåt kvällen,
Cici - precis alldeles lagom.