fredag 22 juli 2011

Brf Akterspegeln

Bostadsrättsföreningen Akterspegeln - skulle man vilja bo där? Bra placering vid Sannegårdshamnen, granne med Bogsprötet men ändå. Göteborgare lär ju vara så vitsiga så vad ska de inte kunna göra av detta?
Många nya byggprojekt är på gång på Norra Älvstranden. Undrar om det ligger nåt i talet om bostadsbubbla. Räntorna stiger och vem ska ha råd att köpa?
För oss som kommer från en avfolkningskommun så är det ju fantasipriser. Den liila övernattningslägenheten är nästan dubbelt så dyr som villan i hemkommunen.
Vi tänker ju bo kvar i vår skogskant men om man vore tvungen att flytta skulle man ju verkligen få ge avkall på önskemål om yta, avskildhet, trädgård, gröna omgivningar.
Så det är inte enbart för att jag tycker att Akterspegeln är ett löjeväckande namn som jag inte kommer att flytta dit.

4 kommentarer:

Lilla B sa...

Nog har vi hög livskvalité i våra skogsnära hus. Lite långt till affärer men å andra sidan är det rätt bra ur besparingssynvinkel.

Som ung student bodde jag under några år i Göteborg. Trivsam stad men kantarell-och blåbärsskogen tilltalar mig mera nu.

Lennart sa...

Jag har en arbetskompis som har skrivit kontrakt på en lägenhet bredvid kranen som ska vara klar 2012. 1,5 miljoner för 45 kvm. Men så är han tokigt glad i att få bo på Hisingen.

epsilon sa...

Lilla B - håller med. hemma bäst även om det är trevligt med utflykter till storstan ibland.
Lennart - ännu dyrare än vår lilla etta. Trevlig område med allt man behöver så din kompis blir säkert nöjd.

Marianne sa...

Yngste sonen bor i Söderhamn under tiden han går på skola. I brist på studentboende köpte vi en liten 1:a i brf Bananen... inte heller så tjusigt namn precis :)