lördag 27 augusti 2011

Tur med vädret

Klockan är strax efter sju, det är tyst i huset och det regnar. Det är nog många som behöver sova efter kalaset i hos grannen igår.
Han har fyllt 50 och i går var det alltså fest. Start kl 17. Rätt mycket folk, släktingar, tillresta vänner och folk från vår lilla ort. Efter välkomstdrink så var det lagindelning - dags att besvara kluriga frågor om jubilarens liv. Jag hamnade i GAIS, som trots att vi var jätteduktiga, kom näst sist. Men nu vet jag bl.a. att jubilaren faktiskt under sitt arbetsliv varit i 44 länder!
Sen var det buffé i tälten på gräsmattan, mycket mat och dryck, allsång och tal precis som det brukar vara på kalas.
Men sen var det underhållning. En tältvägg rullades undan och där stod ett rockband. Antar att elförbrukningen steg när de drog i gång med sin repertoar av både Sven-Ingvars, Sten och Stanley och mycket annat som man kanske kände igen. Högljutt men trevligt. Trädgården är stor så man kunde avnjuta det hela på håll.
Och det var så varmt.
När vi gick hem, maken och jag, i den mörka natten så var det fortfarande behagligt ljummet.
Regnet kom nån gång under natten och nu regnar det rätt ordentligt. Det var ett så trevlig kalas så jubilaren är nog nöjd och man kan verkligen säga att han hade tur med vädret

3 kommentarer:

Charles sa...

Låter trevligt!
Vi var på liknande (fast 60) i Hasselfors i Lördags och underhållare var Daniel Hagelin med Danny Stafström. De tog upp folk från publiken som visade sig vara riktiga virutioser. Hade ingen aning om att det fanns så många duktiga musiker/sångare i Laxå kommun. Dessutom överaskade jubilaren med att ha så många "kompisar" under 30 på sitt kalas. Det måste ju ses som ett friskhetstecken när åldersgränserna saknar betydelse.

epsilon sa...

Charles - många förmågor finns det. Härligt för en tondöv att få vara med och lyssna. Och ålderblandat är verkligen trevligt. Ger en så ungdomlig känsla.

BarbroLi sa...

Härligt med riktiga kalas! Att få festa och fira tillsammans med andra skapar en så härlig känsla i kroppen.