tisdag 20 september 2011

Det finns så mycket intressant ...

I lördags i det strålande höstvädret var jag och maken på exkursion med Vänerkretsen av geografilärarnas förening. Där har jag varit med sen mitten av åttiotalet när en numera framliden kollega mer eller mindre beordrade mig att följa med. Snart var jag med i styrelsen och på den vägen är det.
Mycket intressant runt Vänern har jag sett, jättebra fortbildning har det varit.
I lördags var vi i min barndoms trakter i östra Värmland, Högbegsfältet i Persberg och Långbanshyttan. Kunniga guider, ett matställe med häpnadsväckande inredning och gofika som min syster ordnade i det gamla barndomshemmet. Allt var så lyckat.
Men var är de unga lärarna? Snart är vi bara pensionärer i föreningen men vi tycker det är så trevligt att träffas och få lära oss nya saker.
Håller de på med dokumentation in absurdum så att skolan alltid ska ha ryggen fri? För det undervisas väl i geografi även om namngeografi givetvis är hopplöst ute och gammaldags.
"Kristinehamn ligger väl inte i Värmland" som Hans Rosenfeldt sa i På spåret.
Jag skulle önska att de toge sig tid och kom med. De skulle få både nya kunskaper och trevliga upplevelser.
Nästa år ska vi till Kosterhavets nationalpark och 2013 blir Hagforstrakten exkursionsmål.
Intressant och roligt tycker jag.

4 kommentarer:

BarbroLi sa...

Ja det finns massor att lära - fortfarande! Nu när jag har mera tid att lägga ner på tex tidningen hittar jag massor med trådändar att ta tag i och undersöka. Vad finns i den andra ändan? Jag gläds åt att det fortfarande finns så mycket att utforska.

Cici sa...

Det där låter både trevligt och lärorikt. Ni får väl skicka lite inbjudningar till de yngre lärarna, så kanske dom tar med sig sina familjer på era utflykter.

Anonym sa...

Vet de unga lärarna ens att ni finns? Ta upp Cicis idé och bjud in dem. Att beordra som förr i världen är nog inte framgångsvägen idag.
Syrran

epsilon sa...

BarbroLi - precis så.
Cici och Syrran - det ligger mycket i det ni säger. Vi skickar inbjudningar men de tycks drunkna i bruset. Som partiledare på fallrepet säger - "vi har inte nått ut med vårt budskap"