tisdag 22 november 2011

En del är före sin tid.

Finland ligger ju bara en timme före oss i tid. Men min finska grannfru nöjer sig inte med det. Hon ligger en hel vecka före. Redan i söndags kom den första adventsstaken och en jättefin stjärna upp. I går åkte alla mattor ut på vädring och det kom upp nya gardiner. Inte tal om att fälla persienner och sätta upp gardiner utan fönstertvätt där inte. Dammsugare och levang har säkert varit i farten också.
Ett lysande vackert nät hänger på altanen och i lyktorna på trappan flämtar ljusen som om de vore levande.
Det är så vackert och det ska väl komma upp stjärnor och stakar även här. I vartenda fönster. Men just nu har jag inte tid, För kors i taket - jag håller på med det sista på julduken. Den har har varit på gång sen november 2007 då jag skickade efter den från Västgöta broderi AB för 369 kronor. Oblekt halvlinne, stjälkstygn och plattsöm. Den blir nog klar idag, inte en dag för tidigt.

5 kommentarer:

PO66 sa...

Här brukar vi nordbor vara helt ensamma om det där med sjuarmade ljusstakar i fönstren och att fira adventssöndagar genom att tända stearinljus är ett helt okänt begrepp. Men vissa traditioner håller vi benhårt fast vid och julseder hör defintivt dit.

Cici sa...

Varför ska man hasta, tids nog kommer dekorationerna upp. Jag hade en vag idé om att byta sommargardinerna mot vinterdito i dag, men det blev inte av. Nu får jag ta sats inför morgondagen, för på fredag dyker det visst upp både en och kanske två söner med sina småttingar och då blir inte mycket gjort.

epsilon sa...

PO66 - visst är det fint med alla stjärnor och ljusstakar.
Cici - blev inga byten här. Skakade bara av dammet.

Marianne sa...

Jag har bara hunnit slänga upp stakarna i fönstren mot vägen, resten får vänta till helgen. jag fattar inte varför det kommer som en överraskning för mig vartenda år att det blir advent?

epsilon sa...

Marianne - svårare än nånsin i år med detta väder. Hoppas på lite snö.