torsdag 12 januari 2012

Regn över gnällbältet.

För ett antal år sen bestämde jag mig för att aldrig klaga på vädret. En väderdreppesiv person på mitt jobb och det faktum att jag bor i utkanten av det som kallas gnällbältet fick mig att säga det. Kan kännas lite förhastat idag. För det är då ett djefla regnande.
Regnet står som en grå vägg. Åt väster är fönstren som gamla slaktarfönster. Det kommer inte att bli ljust på hela dagen. Det häller ner så pass så vi ställde in morgonpromenaden. På Facebook fick jag två rekommendationer att börja bygga arken när jag antydde något om syndafloden. Kanske är bäst att börja, Jag fick ju både såg och stämjärn i julklapp.
Eller om jag skulle ta till det värmländska uttrycket:dä orner säj. Det kommer nog att sluta regna, solen kommer att skina, det kommer att bli snö och fina skidspår, talgoxarna kommer att börja fila på sina vårsånger.
Och jag ska sluta gnälla....

6 kommentarer:

Cici sa...

Man kan ju alltid gå in på SMHI:s sida och kola hur länge man behöver gruva sig. Eller om det kanske är dags att börja snickra på den där arken.

Cici sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Cici sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
epsilon sa...

Cici - nu blåser det , solen skiner men inte en snögnutta. Skulle gärna kommenterat ditt senaste inlägg men det går inte att lämna kommentar på din sida.

BarbroLi sa...

Men den där arken då... Kanske kan den komma till användning. Du kan ju se det som Och lite träning meningsfull träning med såg och stämjärn. Bara för att ha något att göra menar jag.

Marianne sa...

Dä orner säj nogg söm sagt, å gör det inte dä så kvetter dä. :)