torsdag 31 maj 2012

Bilprovningen

Det finns ställen där jag inte trivs så bra, bilprovningen är ett sånt. Där var jag för nån timme sen. Det står välkommen på skärmen där man anmäler sin ankomst, på skylten där man ska stanna när man kört in, de bjuder på kaffe och gubbarna (bara gubbar där jag var) är trevliga men ändå är det nåt svagt obehagligt över situationen. Visst, jag vet att det är jättebra om man får reda på om länkarmar och styrleder håller på att rosta sönder eller om bromsarna är på väg att ta slut. Men det är nåt med att man blir påkommen och avslöjad.
Idag blev tvåor för diffus ljusbild på halvljuset och  en glapp spindelled. Spindelled låter ju inte så förtroendeingivande om man tänker på hur smala ben spindlar har,  men dyrt blir det troligen.
En lampa som varnar för ett fel på nån av krockuddarna har lyst i åratal men sen 1 januari leder det också till en tvåa, en krånglig grej som verkstan försökt åtgärda vid ett flertal tillfällen. Fixar vi inte det så är det körförbud om en månad.
Bilverkstäder i allmänhet tillhör inte heller favoritställena utom R&S bil i Laxå -  ett stort undantag. Där är de lika trevliga mot alla. Aldrig att de försöker göra sig lustiga över bristande kunskaper om eller förståelse för hur bilar funkar. De är så kunniga, alltid prydligt i lokalen, inget dräll med verktyg eller skitiga golv, aldrig något slarv.
Trevlig ställe men jag undrar vad det kommer att kosta.

2 kommentarer:

Barbro Li sa...

Mina sympatier. Låter både dyrt och tidsödande. Tur du har R&S.
Ha en bra nationaldag med flagga och stämning! Vi är på landet och fixar avlopp.

epsilon sa...

Barbro Li - dyrt blir det. En strålkastarinsats original kostar drygt 9000. Och vi ska ju ha två!