måndag 14 maj 2012

När man gör en resa.....

Jag har varit på en liten resa. Till kungliga huvudstaden och min bästis BarbroLi.
Tog tåget av den anledningen att jag åkte gratis, på makens hopsparade poäng, bra för mig men ett obegripligt system.  Att vagnen på uppresan var full av högstadieelever på skolresa var ju inte optimalt  men X2000 går ju snabbt. Och när jag tänker tillbaka på en del klasser jag varit på resa med så framstår dessa som väldigt lugna och trevliga.
Vi  fikade och shoppade lite. Skor med plats för hela foten och ett nytt nattlinne på Marimekko.
Men dagens huvudpunkt var att sitta i publiken på inspelningen av Babel. Vi var där i god tid, satt i cafeterian och spanade efter kändisar  och såg  fler gråhårsdamer strömma till.
Jessica Jedin, som är så roligt i Spanarna, var väldigt proffsig i intervjuerna och rolig mellan tagningarna. En amerikan som tydligen anses vara provokativ, han har skrivit om  Jesu återkomst, till New York denna gång. Ska bli kul att se intervjun med textremsa för jag hängde nog inte med på allt. Sen två journalister som skrivit om pengar och ett färdigt inslag från Budapest om Raol Wallenberg och sen var det klart.  Programmet sänds torsdag 17 maj. Jag ska förstås titta. Tank om man får syn på sig själv.
Lunch hos Tysta Mari i Östermalmshallen  och lite ostinköp, latte på  NK och till sist promenad till Centralstationen
När jag satte mig på tåget var jag ganska trött men mycket nöjd med dagen. Tack BarbroLi för en strålande dag.

7 kommentarer:

Cici sa...

Klart att man måste titta på
Babel den 17 (Norska nationaldagen, lätt att komma ihåg), men hur i hela friden ska jag veta om jag ser dig eller inte. Ge ett tips om klädedräkt och hårfärg, ev glasögon mm.

Låter för övrigt som en mycket trevlig snabbsemester.

Maggan sa...

Låter som en riktigt trevlig Stockholms-tripp. Även jag ska spana efter dig den 17 maj. Jag har fördelen av att veta hur du ser ut!

epsilon sa...

Cici - ser nu att jag skrivit fel programmet går på onsdag kl 22 15 men sen repris i TV2 på torsdag.
Sitter på rad 2,tvåa från höger. Grått hår, rutig jacka, glasögon.
Maggan - onsdag är det. BarbroLI bredvid mig i limegrönt.
Ska ju titta själv förstås mest för att få veta vad den där kontroversielle amerikanen verkligen säger.

Barbro Li sa...

Mmmm... vi kanske blir upptäckta! Det var en rolig dag! Det allra bästa är att ha en bästis! En sån som Du!

PO66 sa...

Håller med om Jessica, hon är både smart och rolig i Spanarna. Skall titta på Babel via SVT Play, det är ett av de program som går att få in här eftersom det är helt svenskproducerat. Håller utsikt efter grått hår och rutig jacka!

Lennart sa...

Jag tycker det är smidigt att åka X2000 till Stockholm, får alltid göra det då jag ska till huvudkontoret där. Men jag gillar inte då tåget åker genom alla tunnlar, det slår lock i öronen och gör så ont. Så kommer jag inte överens med sätena heller, min kropp tycks inte passa riktigt med måtten på stolarna.

epsilon sa...

Oj, det blev ingen tv-debut för mig, satt för långt ut på kanten för att komma i bild. Men det gör ju inte det minsta - det var en så rolig dag!