tisdag 19 juni 2012

Sommarlov

Väderleksrapporten lovade uppehåll men vi skulle väl ha åkt även om det regnat. För sen länge var sommaravslutningen i promenadgänget beslutad. Att hitta en dag när alla kunde vara med var inte helt enkelt eftersom vi är så rysligt upptagna, pensionärer de flesta av oss.
Jag som brukar åka bil till motionsspåret fick den gång pumpa cykeln för vi skulle trampa ner till Ramundeboda. Här fanns  först ett  kloster som ersattes med ett gästgiveri  när Gustav Vasa var i reformationstagen, 1685 byggdes kyrkan som sen flyttades till den nya järnvägsknuten år 1900.
Ni finns en rastplats vid den trafikdånande europavägen och en trevlig liten servering i Sockenstugan.
I duggregnet tittade vi på den restaurerade klosterruinen men det var ju ändå fikat som var resans mål och huvudsyfte. Diverse smaskiga kakor finns det men jag tog en Stigmansmacka, med rökt skinka från Tiveden.
Hoppas att de som kom helskinnade genom det farliga Tiveden på medeltiden fick en sån macka i klostret för den var verkligen jättegod.
Regn på hemvägen  och inga schemalagda promenader förrän i september igen. Lite abstinens kanske jag får men då får jag väl springa efter den nya självgående gräsklipparen. Med högsta växeln i får man nog upp flåset.
I september går vi femman i Byggemarken som vanligt. Det är alltid lika roligt.

3 kommentarer:

PO66 sa...

Vad roligt att ha ett helt promenadgäng att vandra med.

Lennart sa...

Ja det har jag nog hört ett antal gånger, att pensionärer har så mycket att göra att tiden inte räcker till. Verkar vara ungefär som för mig. Var till Frövi i helgen och grattade en 70-åring, mammas Sune. Så jag åkte förbi dig och dina trakter. Då jag såg avfarten mot Askersund och Jönköping tänkte jag svänga av och ta den vägen istället som omväxling men jag tog E20 hemåt. Nästa gång så svänger jag av där.

epsilon sa...

Po66 - för mig är det verkligen både trevligt och bra. Skulle nog inte komma ut annars.
Lennart - väg 205 mot Askersund är så vacker och östra sida av Vättern ner mot Jönköping är också fin och omväxlande.