tisdag 4 december 2012

Bra inomhusdag

Snön yr i den nordliga vinden. Det har snöat under natten och det har yrt in på verandan. Måste väl ut och sopa så småningom men det får nog vänta för detta verkar vara en bra dag att hålla sig inomhus.
Snoret rinner också, har utsatt mig för barnbarnsvirus så det är ju inte så konstigt.
Lille Ivar som är i tandsprickningen gav oss ordentliga portioner av förkylningsvirus. Han testar så gärna det lilla risgrynet han har i underkäken, biter en gärna i hakan och kinderna och då får man ju snor och dregel på köpet. Oemotståndligt tycker både morfadern och jag.
Radion tjatar om kaos, hela Götaland, östra Svealand och sen kommer Gävleborg att drabbas. Inga flyg lyfter från Bromma, plogbilarna hinner inte med och tågen har, inte så förvånande, problem
Radio Örebro flamsar på om en strid mellan  Gävle och Örebro om vem som har den bästa bocken. Gävle - halm, Örebro - granris. Röstningsfight pågår på webben och häromdagen var t.o.m Lena Baastad, ledande politiker i residensstaden på radion en god stund för att göra reklam för detta jippo. Undrar hur hon har tid med sånt trams.
Lite trist att man inte kunnat komma på nåt eget i Örebro och dumt att tro att kopian ska betraktas som bättre än originalet. Ska nog ta och rösta på Gävlebocken även om jag tycker att kampen är löjlig.

Inga kommentarer: