lördag 15 december 2012

Det är ju demokrati så jag får göra som jag vill

"Nej nu djävlar nu går jag till tidningen med det här" - hon sa faktiskt så mamman i pepparkakshistorien, Sen fortsatte hon med att sonen ville ju vara pepparkaksgubbe och han måste ju vara det om han vill. Hörde det på Medierna i  P1 i morse.
Att man i klassen beslutat vilka sånger som skulle sjungas var tydligen av mindre betydelse för den mamman.
Att hon kunnat reda ut det hela med  läraren var visst inte heller det som hon ville tänka sig.Eventuellt hade det kanske kunnat lösas där.
Där kunde det kanske ha stannat med rimliga proportioner om inte Nerikes Allehanda gnuggat händerna av förtjusning och skrivit om det utan att kolla fakta med läraren. De är så glada - aldrig nånsin har de haft så många besökare på klick på sin nätupplaga.
Nätet kokade tydligen över med mordhot, krav på avgång och en rörande omsorg vår påstått så uråldriga traditioner.
Om man kunde få  ha en stillsam önskan innan julfriden bryter ut så vore det dels att föräldrar inte kokade över så lätt när deras barn kommer hem och klagar över att de inte får som de vill, dels att journalisterna på NA inte skulle bete sig som i aftonpressen.
"Det är ju demokrati så jag får ju göra som jag vill" - mer än en gång fick jag ju höra det under min forna högstadielärartid.
Att somt föll på hälleberget har man ju ofta fått inse efter sin lärargärning  och nu kan man ju tacka sin lyckliga stjärna att man inte behöver väga alla ord på guldvåg för att inte förtörna elever eller föräldrar.
Och ja, jag sa upp NA. Har funderat på det ett tag. Den lokala bevakningen blir bara sämre och sämre och många artiklar köps väl nånstans ifrån för de finns i DN också. Men det här drevet var droppen som fick bägaren att rimma över.
God Jul!

1 kommentar:

PO66 sa...

Det hela illustrerar mer än väl det forskare konstaterat; det mest förekommande ordet i svenska språket idag är JAG, JAG, JAG!