lördag 9 februari 2013

Millesgården, Dramaten och Södermalm

Undrar om regissören skulle ta emot vårt goda råd? Vi, Barbro Li och jag, har bevistat genrepet av Farliga förbindelser på Dramaten och det blev lite segt tyckte vi. Borde skäras ner med nån halvtimme i längd och så borde de unga skådisarna artikulera lite bättre. Ibland hördes det inte upp till andra raden där vi satt. Jan Malmsjö, som spelade den gamla fastern, hördes förstås. Han vet ju också hur man verkligen intar scenen.
Förförelse, svek och hämnd är temat, hämtat ur en bok från 1700-talet, aktuellt även i våra dagar.
Att gå på teater är alltid roligt tycker jag, att gå på museum också. 
Man hinner rätt mycket på ett par dar i huvudstaden.  Millesgården har just nu en alldeles lagom stor utställning med målningar från Normandie, impressionister och expressionister. Ganska små tavlor, om man hade några miljoner över kanske man kunde få tag på nån till sina egna väggar.  Som vanligt blev en Monet min favorit.
Shopping på Söder under B:s vana ledning är också trevligt. Götgatan, St Paulsgatan, Hornsgatan  - garn, bambustickor, böcker och kaffebönor.  Genomlyckat och lagom många fynd.
På uppresan träffade jag en bekant från förr och när hon skulle jobba med sin dator kunde jag tjuvlyssna på en man som talade oavbrutet i mobilen, besviken på att inbjudna inte kommer på hans konferens. På hemvägen då tåget var knökfullt, (fre. em) fick jag sällskap av en trevlig flicka från Hjo, studerande  vid SLU, ska bli husdjursagronom och vi pratade oavbrutet hela vägen.
Sj:s tvåvånings regionaltåg avgick och ankom på minuten.
En mycket lyckad utflykt. Tack Barbro Li, det var så roligt!

2 kommentarer:

Barbro Li sa...

Alltid roligt att tillbringa dagar med dig!
Läste i DN att även de tyckte att föreställningen var väl lång. Rolig iakttagelse var att SvD ansåg att Livia Millhagen hade huvudrollen och enl DN var det Jonas Malmsjö. Klart att de båda var ledande men det är tydligt att man fokuserar på den ena eller andra.
Idag skön och lugn söndag efter två dygn av intensiv barnbarnsomsorg.

PO66 sa...

Vilka mysiga dagar du har tillbringat i Stockholm. Fick nästan lite hemlängtan när jag läste.