tisdag 5 februari 2013

Varför kör de i diket?

Blötsnön vräker ner och lastbilarna kör i diket. Väg 205 mellan Laxå  och Askersund är helt av stängd och E20 är avstängd i riktning mot Örebro.
Säkert värsta tänkbara före men ändå - varför kan de inte hålla sig på vägen? Dåliga däck, för hög hastighet, bristande rutin. Jae det är ju mycket det kan bero på men varför är det alltid, hela tiden, nästan varje dag lastbilar  som ligger i dikena eller tvärs över alla filer.
Jag kan ju tacka pensionsmyndigheten att jag kan sitta inne denna dag och titta på lappvantarna som faller från skyn. Jag behöver inte ut med bilen. Jag behöver bara sopa fram den och skotta och skotta igen.
Motion, klappande hjärta och röda kinder får man och det alldeles gratis. Det ska visst frysa på till kvällen så snart får man väl gå ut och ta ett tag igen.

4 kommentarer:

PO66 sa...

Får nog medge att det oroar mig att, nu när vi snart är på väg till Sverige, ge mig ut och köra på vintervägarna. Det var länge sedan jag körde på halkigt väglag.

epsilon sa...

Po66 - ja, nog kan man oroa sig för väglaget. Man får ta det vackert med gaspedalen.

Cici sa...

Den här rubriken kändes ju aktuell för mig just nu på torsdagsmorgonen eftersom maken och jag klockan 6 fick rycka ut och dra upp dottern som fått sladd och fastnat i plogvallen mitt ute i skogen. Varken bil eller dotter hade tagit någon skada som tur var.

Marianne sa...

Ja usch, som du vet var jag med om ett tillbud i måndags. Grundorsaken var både att bakomvarande bil höll för kort avstånd och att lastbilarna från öststaterna inte hade den bästa utrustningen för vårt väglag.