fredag 5 april 2013

Slarvstädning

Min väninna L tycker att man slarvstädar om man bara dammsuger och inte våttorkar. Gode tid som vi i detta hus slarvat oss genom livet. Sopa köksgolvet (korkoplast- inget syns) efter varje middag, dammsuga när råttorna rullar runt utanför badrumsdörren och numera våttorka när barnbarnet kommer på besök. Och sen nån enstaka gång ett stortag.
I dag såg jag plötsligt en lång dammig spindeltråd mellan väggskåpen och taklampan i sovrummet. Min lilla samling gamla telefoner var inte svarta och röda utan grå, gonggongen som jag fick av min allra första skolklass var alldeles luden. Ganska äckligt faktiskt men bra övning för balansen blev det ju  med trappstegen och och vingliga kliv i sängen.
Sen såg jag att det var mer än dags att byta sängtopparna men det fick vara tills maken kom hem. Vi lyfte upp resårbottnarna, drog sänggaveln från väggen och var glada att ingen annan såg. Sen fylldes dammsugarpåsen och nu är det rätt så skapligt men ändå bara slarvstädat om man frågar L.

3 kommentarer:

Barbro Li sa...

Tapetserar väggen bakon sängen. Gissa vad vi hittade där? Dammkorvar! I långa banor. Bra med dammsugare.

Cici sa...

Det där låter nog ganska normalt och sen ska det ju inte vara så hälsosamt att leva i en dammfri miljö, påstår en del som bör veta.
Annars är den här årstiden hemsk på det viset att solen lyser rakt in genom fönstren och avslöjar både det ena och det andra. Bara det att klä på sig stående där solen skiner. Men får ju nysattacker bara av att se vad som virvlar runt i luften! Men väntar man ett tag till så har solen snart kommit högre upp och genast blir det mindre dammigt inomhus.

Lennart sa...

Jag dammsuger ofta i hallen. Alla dessa vassa små stenar som följer med mig hem... Dammsuger och torkar även ofta hela mitt hem för att det ska vara rent. När jag flyttade in här så la jag en stor laddning golvpolvisch över alla golv. Det var drygt 10 år sen. Har tänkt göra det igen men orkar inte flytta bort alla möbler. Minns när jag var liten gosse på 70-talet. Mamma (blir 70 nästa år) och hennes bekanta, på våren, alla slängde ut möblerna på balkongen eller gården, sen skrubbades alla golv rena och så skulle det vara golvpolvisch överallt. Ingen fick gå någonstans på länge.