torsdag 15 augusti 2013

Ett trafikmeddelande

Strax före Källby hörde jag det första trafikmeddelandet. Trafikolycka vid Hasslerör, några kilometer norr om Mariestad. Stopp trafiken. P4 bryt rätt ofta för meddelanden och det framkommer att det är en riktigt otäck smäll och helt stopp utan att räddningsledningen kan ge nån prognos om när vägen ska vara öppen igen.  Om det har hänt mellan macken i Hasslerör och avfarten mot 26  då blir man ju sittande. Har kön byggt på ordentligt så kan man kanske inte heller köra av mot Torsö.  Jag stannar vid OK-macken i Mariestad och inväntar info. Fortfarande avstängt men snart ska polis dirigera förbi. Då bestämmer jag mig för att åka via Töreboda. En omväg men jag slipper ju se olycksplatsen, slipper också undan omkörningsidioterna som inte står ut med att ha en bil framför sig
Väl hemma läser jag på nätet att en personbil plötsligt kört över i mötande körfält och mött en tankbil front mot front. En man död, en kvinna och två barnbarn lindrigt skadade, lastbilschauffören fysiskt oskadd men har chockad förts till sjukhus.
Vad beror en sån olycka på? Ett ögonblick av ouppmärksamhet, en tappad mobil, plötslig sjukdom - man kan ju inte ha en aning men plötsligt har livet ändrat sig för många människor.
Idag flyter trafiken som vanligt, plåt och glas är bortsopat, de kraftiga bromsspåren finns förstår kvar  och vi som inte var inblandade fortsätter våra liv som om olyckan aldrig hade hänt.


1 kommentar:

Maggan sa...

Så bra formulerat. Ett ögonblicksverk och allt är förändrat för några människor. Jag tycker också att det är mycket obehagligt att passera en olycksplats. Jag är nog ingen hyena.