onsdag 21 augusti 2013

Förundersökning inleds inte

" Fortsatt utredning förväntas inte leda till att brott kan styrkas."
Låset i vägbommen var sönderbrutet, logdörrarna uppfläkta på vid gavel och ett massa
grejer kringdragna så att det varit inbrott är ju ställt utom alla tvivel.
Nu finns ju inte så mycket kvar att stjäla längre. Ett spett, en kabel, en skarvsladd, delar av en bygglampa och säcken till den gamla spinnakern som alltid luktat spyor. Seglet låg där i den allmänna röran och den röda vattenkokare som jag tröttnat på stod kvar i dörröppningen. Konstigt nog tog de inte heller makens samlade Båtnytt och På Kryss, sparade sen 70-talet
Vi har ju haft otaliga inbrott men oavsett hur bra lås man har så tar ju den som är tillräckligt envis in i ett ensligt liggande uthus. Att inga misstänkta finns är ju rätt klart och att polisen väljer att lägga ner utredningen är inget man blir vare sig förvånad eller särskilt upprörd över.
Men att brott inte kan styrkas - det förvånar mig.

2 kommentarer:

Charles sa...

Det är inte klokt! Vi hade besök av två ungdomar i blå bil. De härjade runt hela Nyhammaren och försökte stjäla bilar eller gods i bilarna. Jag blev av med laddaren till telefonen, några gratis CD och självklart rariteten CD´n "Tivedspôjkera" som inte finns i handeln. Det vi hört på byn är att de blev tagna under natten av en förföljande granne i bil med telefonkontakt med polisen.

3 bilar på vår parkering med sönderslagna rutor samt ett misslyckat försök att btyta startlåset och få igång den. Från polisen -- Tystnad -- Tycker att jag åtminstone borde få identifiera CD skivorna. Stöldgodset inköpsvärde några hundralappar, skada på bilen flera tusen.

Till vilken nytta?

Småungar som håller på att öva upp sig!

Lennart sa...

För drygt 20 år sen hyrde jag en banvaktarstuga i Järnboås. Under en midsommar då jag var bortrest så fick jag inbrott i huset. Ringde polisen som kom och tittade runt lite här och där, stänkte pulver och letade fingeravtryck här och där, skrev och muttrade. Sen fick jag veta att någon eller några hade antagligen brutit upp köksfönstret med en kofot och snott mina saker. Några fingeravtryck hittade de inte, men jag behövde bara lämna in polisrapporten till försäkringsbolaget när jag gjorde min anmälan så skulle jag få mina pengar. Sen hände det inte så mycket mer.