tisdag 27 augusti 2013

På väg till Botaniska

Vem var Ascheberg? Det funderar jag på när bussen slingrar sig på spårvägsskenorna uppför backen till Wawrinskys plats. Och vem var han? Ingen aning förstås men det är ståndsmässiga hus man passerar. Jag kliver av vid Annedalskyrkan och går längs Carl Slottsbergs gata till Botaniska trädgården. Jättefina gamla radhus i engelsk stil, undrar vad de kostar? De ser så förnämt tillbakadragna ut.
I Botaniska är det så tjusigt nu. En otrolig blomsterprakt möter en i entren och en bit upp mot perennträdgården så är det överdåd av dahlior. Och perennerna är förstås hur tjusiga som helst. Så jag driver runt där ett bra tag tillsammans med en massa andra gråhårstanter. För så är det - påfallande många tanter.  Nån enstaka karl är det förstås också och dagisgrupper.
På hemvägen kliver jag av vid Brunnsparken, knuffar mig genom Nordstan och tar Älvsnabben över älven. Jag hade hoppats att jag skulle kunna se den där jättestora Maersk McKinney Moeller men den får vi nog ge oss av till Älvsborgsbron  för att se.
Och sen blir det nog middag på Port Arthur. Pensionärslivet har verkligen sin poänger.
(Sen läser på nätet att Ascheberg 1621-1693 blev både fältmarskalk och ståthållare med stora tillgångar i Göteborg. Wawrinsky 1848-1924 var politiker, först liberal sen socialdemokrat med många strängar på sin lyra, bl a inom nykterhetsrörelsen)

1 kommentar:

Barbro Li sa...

Tänk att det inte går en dag utan att man lär sig något nytt! Och dessutom får man njuta av vackra blommor och häftiga båtar. Bra liv!