fredag 7 mars 2014

Det var då ett himla tjat

Hur intressant är det för länet att i varje nyhetssändning samt i ett diskussionsprogram få höra om att en gymnasieskola i residensstaden måste evakueras ett läsår? I redaktionens öron så viktigt att man  igår bröt en sportsändning (!) precis som om det vore en varning från trafikredaktionen.
Åtskilliga skolor har lagts ner i länet utan att man brytt sig så mycket om det men nu är det tydligen skillnad.. Det är ju så man undrar hur många av journalisterna som har ungdomar i gymnasieåldern. Och för eleverna är det förstås hemskt att få byta skola från den gamla traditionsrika till den 70-talsskapelse som ligger flera kilometer från centrum.
Dåligt, eller inget underhåll alls i åratal har medfört ett stort antal vattenskador och nu måste alla gamla murkna rör bytas och eleverna undrar givetvis varför inget gjorts under alla år.
Det jag undrar över är varför detta i varje nyhetssändning ska  manglas ut över länet. Men som en potentat på regionförbundet brukar säga: Det som är bra för Örebro är bra för länet.
Vi som bor i utkanterna är kanske inte helt inne på den linjen.


2 kommentarer:

Lennart sa...

Jag läser alltid NA.se varje dag för jag känner att jag vill hänga med där på något sätt. Bodde ju i Hallsberg under mina första 7 år och de åren var helt underbara tycker jag. Sen har jag bara haft en känsla av att försöka överleva, men det är en annan sak. Eller känt att nu bor jag här ett tag innan jag flyttar igen. Men så plötsligt kände jag för några år sen när jag bodde i min tvåa att Wow, det här är mitt hem! Nu när jag och A har flyttat ihop är den känslan större. I alla fall så har jag ju ständigt åkt till eller förbi Örebro. Mamma bor ju i Frövi och när A bodde i Uppsala körde jag ju den vägen. Så jag har läst om utbyggnaden av Marieberg, eventuell flytt av Ikea, det nya polisbygget där i stan, nya bostadshus osv. Så har jag även läst alla dessa kommentarer av läsarna. Samtidigt tänker jag på vad som sker här i Göteborg. Så fort det ska byggas nytt så överklagas det för att någon har gått där med sin hund i 20 år och vill att gräsmattan och träden inte ska röras. Allt ska se ut som det alltid har gjort. Visst, jag kan också känna många gånger att vissa saker kan låta fel, men det är ju det att allt förändras. Men många gånger undrar jag om folk verkligen har tänkt ända fram. Som när det byggdes ett nytt hyreshus i Hallsberg på 90-talet. Bara ett par år efteråt så var det svårt mögelskadat. Bara för att allt skulle gå så fort och vara billigt. Kort sagt, bara för att något låter bra just när man säger det så kanske det inte alltid blir det på slutet.

epsilon sa...

Lennart - visst är det skönt att känna sig hemma och rotad på en plats. Trivs bra här i södra Närke även om jag retar mig på att Örebro växer på vår bekostnad.