måndag 31 mars 2014

Polisen höll inte isär oss

- Det satt ju inga lärare där. Det var det svar jag och en kollega fick en gång när vi kom hem från en bussresa med några skolklasser på högstadiet. Vi bad alla plocka upp skräp som låg på golvet men ingen ville kännas vid det. Kommer att tänka på det svaret när jag läser en aftontidning på nätet
- Polisen höll inte isär oss.
Nån annans fel alltså. Tonåringar kan inte låta bli att slänga skräp, vuxna fotbollssupporters kan inte låta bli att slåss om ingen bevakar dem. Ingen behöver ta ansvar för sina gärningar, en polis till varje individ eller kanske en sträng högstadielärare annars blir det bråk.
Det är ju inte riktigt klokt, vilket sätt att resonera.
Så om nu mot förmodan nån som detta berör läser så:
- Ta och skärp er ni som påstår att ni gillar fotboll. Drick er inte redlösa, slå inte sönder restauranger och skyltfönster och framför allt sluta med att skylla på nån annan, bete er som vuxna, ta ansvar för era handlingar.
Det duger inte att skylla på en olycklig barndom eller samhällsklimatet. Varje människa har ett val i varje givet läge.
Skärp er, ni är ju ändå vuxna.


2 kommentarer:

anybody sa...

Jag reagerade precis som du när jag läste den bedrövliga förklaringen .. att polisen misslyckades att hålla isär de blodtörstiga stackarna!

Jag vet inte vad som håller på att hända med vårt samhälle .. nazisterna beter sig som fotbollshuliganer som beter sig som vänsterextremister som beter sig som nazister .. det är svårt att veta vad som är vad?

Men ett är säkert .. media gör sitt bästa för att hålla brasan brinnande, genom sitt sätt att förhålla sig till våld.

Jag är inte direkt imponerad av politikerna heller och särskilt illa tycker jag om Stefan Löfvens oförmåga att uttrycka ett totalt fördömande även mot det "goda" våldet som tydligen är godkänt då det används för att möta det "onda" våldet??

Lennart sa...

Ibland undrar jag vad det är med folk, har de vacuum istället för hjärnor?