tisdag 20 maj 2014

All inclusive

Eget rum med dusch, toa och Tv för 80 kronor dygnet. Varhelst hittar man ett sånt erbjudande om inte på lasarett. Jag ligger inne efter en planerad operation som jag gruvat mig för länge men som nu äntligen är över. Inget farlig denna gång, inget c inblandat men inte heller någon ansiktslyftning om säger så.
Samma avdelning som förra gången, samma underbara personal. Min favorit Anna, som tog så väl hand om 2006, mindes mig t.o.m. när vi pratade om den där hemska natten när jag kommit upp från op och fick ligga bakom en skärm i dagrummet tillsammans med en annan patient. En patient med psykiska problem gick bärsärk, hotade att så ihjäl personalen som låste in sig. Det var långa skräckfyllda minuter innan polisen kom och vi vettskrämda stackare kunde få hjälp med mer smärtlindring och varma filtar.
Efter den händelsen placeras inga patienter i dagrummet mer och även de som anställts långt senare känner till historien.
Nu är det lugnt här, men mycket att göra för personalen. Ronden har inte kommit än trots att det är efter lunch och jag får nog stanna här en natt eftersom alla funktioner inte är igång än.
Men jag är väl omhändertagen och mår efter omständigheterna väl.

2 kommentarer:

Maggan sa...

Önskar dig snar bättring. Det låter som en riktigt otäck upplevelse, den där natten 2006!

epsilon sa...

Maggan - har nog aldrig varit så rädd som då. Vi kunde ju inte veta om han skulle upptäcka oss och ge sig på oss där vi låg nyopererade med dropp och slangar både här och där. Knappt att man vågade andas.