onsdag 28 maj 2014

Så sorgligt

Stackar tös, ska rädda fågelunge och ramlar ner och slår ihjäl sig. Så tragisk, en ung människa som vill göra en god gärning.
Hoppas åtminstone att det inte var en måsunge som ändå skulle ner och ledas till vatten. Fast då skulle väl måsmamman gått till anfall.
På det gamla gamla skolan där jag jobbade brukade en mås bygga på taket och det var samma elände varje vår när de där ungarna skulle ur boet. Högt hus, högt fall, duniga ungar som såg halvdöda ut och en skriande fågelmamma som gjorde det till ett äventyr att gå från parkeringen och in i huset.
Hos oss kom ingen på iden att klättra upp med ungarna igen eftersom vi visste ett mamman på nåt sätt skulle få  dem till vatten.(och vissa av oss t.o.m. hoppades att de inte skulle klara sig eftersom vi tycker att måsar är en plåga,)
Men så sorgligt för alla runt denna unga kvinna. Hon vacklar till, faller och sen är det slut. Ofattbart sorgligt.


2 kommentarer:

Lennart sa...

Det där har jag missat, har det verkligen hänt? Stod det i någon tidning?

epsilon sa...

I norrtälje. 32-årig kvinna blev ombedd att hjälpa till att rädda en fågelunge. Klättrar upp på taket av trevåningshus och när hon ska lägga ungen i boet tappar hon balansen och faller tio meter ner i gatan. En måsunge som kanske var mogen att kastas ur boet.