onsdag 11 februari 2015

Men river de ut allt?

Idag kom Sköna hem. Jag prenumererade för det var väl nån gåva som jag tyckte att jag ville ha. Men nu blir det inga fler nummer. Lantliv är nog mer min stil, om jag nu har nån stil förstås.
Flera hem som man får titta in i så har man rivit ut allting, anlitat arkitekter och genomfört en viss stil i hela huset eller våningen, våning heter det inga lägenheter här.  Man gör sig tydligen av med sin tidigare historia och fyndar förstås märkesgrejer på loppisar och Myrorna, hur nu det går till.
Det kastas ut och köps nytt utom i en norsk sportstuga där har man nämligen sparat köksinredningen, furu, trots att den är omodern, Tänka sig! Ja, den målas ju om i nån för tillfället modern färg  förstås.
Gode tid tänker jag och tittar mig omkring. Vårt kök som jag ofta suckar över är original -68, bara nya tapeter för 15 år sen. Det är slitet och lite opraktiskt, djupa underskåp där det som står längst in sällan kommer till användning. Ont om bänkyta är det också, 1968 var ju vare sig micro eller espressomaskin påtänkta för vanliga villakök. Den aprikosfärgade vävtapeten i vardagsrummet har väl kanske varit modern några gånger  men nu är den kanske helt ute, vad vet jag.
Och planer har jag ju - öppna upp, ta bort väggen mellan köket och vardagsrummet, ta bort en del av väggen vid kaminen, sätta in en mindre kamin, enhetligt golv över hela ytan.
Skulle kunna bli väldigt bra men sen blir jag alldeles matt när jag tänker på bokhyllan, den stora skänken full i glas och porslin, köksskåpen.
Ska nog skaffa mig lite fler idéer bara men ur nån heminredningstidning som inte är så högglanspolerad som den jag just lagt ifrån mig

2 kommentarer:

BITTERPITTEN sa...

Skönt att det finns fler som är trötta på dagens inredningstrender.
Jag begriper inte varför allt ska vara vitt som ett sterilt sjukhus och ha rostfri inredning som mest liknar patologen.

Marianne sa...

Lantliv är nog min favorit också bland inredningstidningarna. Fram för mer personlig stil, mönster och färg!