tisdag 10 november 2015

Vi har så mycket att göra

Nio tanter och en och en halv månad - nog borde det gå att få till en liten resa. Vi är ju nio damer som tre dagar i veckan i ur och skur går mist fem kilometer i Byggemarken. Alla är ju inte med varje gång men  aldrig att det varit inställt nån gång heller.
Vi brukar göra nåt trevligt vid misommartid och innan vi tar semesteruppehåll. I somras åkte vi med Kinnekullebanan till Lidköping och det var så trevligt så vi tänkte att vi kunde göra nåt liknande nu före jul. Men när skulle det kunna bli då?  Visade sig lättare sagt än gjort.
Torsdagar gick bort direkt för tre sjunger i kör och tränar på torsdagar. Fredagar räknade vi också bort
så det blev 21 dagar kvar fram till 16 december när vi tänker göra juluppehåll. Men inte en enda av dessa dagar var tom i kalendern för alla av oss. Resor, studiecirklar, föreläsningar, läkar- och tandläkarbesök, vikariat och extraknäck, barnbarns födelsedagar, passa barnbarn, hjälpa gamla föräldrar - så där håller vi på vi aktiva pensionärer. Ett med möda hopknåpat exelblad visade svart på vitt att vi faktiskt inte kunde få till det,  så den tänkta tågresan till Katrineholm får anstå. I stället så ska vi träffas vid Borasjön, promenera och äta frukost i Sockenstugan, Blir också trevligt.
Annars är det ju oroväckande vackert väder, bättre än det var i början på juli. Jag som brukar bli lite låg i novemberdiset kan sitta på altanen i soskenet och dricka kaffe både på förmiddan och eftermiddan. Konstigt men härligt.

Inga kommentarer: