måndag 27 november 2017

Men vad är det med folk

Men allvarligt - vad är det med folk? På damtoan i entréhallen på Karlskoga lasarett sitter en skylt där man kan läsa: Var vänlig och ta inte med dig toapapper och torkyrullar hem, de behövs här!!  Tack på förhand skriver städavdelningen som även skickar en vänlig hälsning till betraktaren. Toapapper och torkyrullar sitter inlåsta i plastkåpor men ändå försvinner de tydligen. Toaletten var mycket välstädad, rena kranar och handfat, inga ränder i toastolen och inget pappersskräp på golvet, tvålbehållaren välfylld och ingen brist på papper.
Jag undrar ju förstås hur en stöld går till. Har man en nyckel med sig eller slår man sönder plastkåporna, jobbar man flera tillsammans, hur fraktar man ut stöldgodset?
I höstas på vår senaste tysklandsresa så la jag märke till att några av hotellen hade ganska fantasifulla och tekniskt avancerade anordningar för toarullar och handtork. Det går tydligen inte att bara ställa in en extra rulle för då försvinner den tydligen. De små hotell och pensionat som vi bodde på verkade inte vara lika drabbade av stölder för där kunde de finnas rätt mycket lösöre som en tjuv skulle kunna stoppa på sig. Trevligt att det kan vara så men jag undrar ju hur det är med folk om de stjäl toapapper.

Inga kommentarer: