fredag 12 januari 2018

Bara övervärme

Men vad tusan - bara övervärme! Jag letar efter pumpakärnorna för jag ska baka formbröd. De finns i en plastback i skåpet ovanför skafferiet. Då ser jag att jag har två rätt stora förpackningar med flagad mandel, bäst före september 2018. Vad gör man med dem innan de härsknar? Nja kanske en toscakaka. Min tur att ha med fika på bokcirkeln nästa vecka och dit har jag haft med äppelkaka varje gång det varit min tur i flera år så det är dags för nåt nytt.
Först gör jag limpdegen, häller ihop lite olika mjölskvättar, pumpakärnor och lite rosmarin och medan det jäser gör jag sockerkakan. In i ugnen på 175 grader. Bakar ut limporna och när de jäser i formarna så brer jag  toscasmeten på kakan och knäpper om till enbart övervärme - 225 grader
Sen åker limpformarna in i ugnen.
Efter 35 minuter ser de väldigt fina ut tills jag stjälper dem ur formarna. Fin översida, degig undersida.  Satan också - jag glömde visst att ändra. De får en omgång uppochnervända och de är säkert ätliga men jag förbannar min tankspriddhet och hoppas att toscakakan är perfekt..

Inga kommentarer: