onsdag 8 augusti 2018

Bockarna Bruse

Varför fick lilla bocken Bruse gå först över den där bron som det hemska trollet satt under. Har inte tänkt på det förut men nu när Alma, tvåochett halvt, varit här i fyra dagar och jag läst om bockarna och några andra av hennes favoritböcker många, många gånger så har jag börjat fundera.
Den som är minst och svagast skickas över bron för att komma till ängen där gräset är grönt och lockande. Samtidigt brinner det ju i skogarna och värmebölja håller i sig. 33 grader idag i södra Närke. När tåget tände på efter stambanan, samtidigt som den där mördarmisstänkte rymde på trakten så verkade man göra som bockarna, skickade lilla bocken först. Och det tog sig ju bra i den fnösketorra skogen. Både stambanan och E20 fick stängas av. Att lokalradion tror att det är motorväg väster om Laxå och kallade närmsta bebyggelse för Hampetorp istf Hansatorp är ju bara ännu ett bevis för att man bara har en aning om hur det ser ut i staan.
Men som om sagan vore ändrad så skickade man stora bocken när det härom veckan brann nära samhället. Tre brandkårer  och två vattenbombande helikoptrar kallades in direkt och det elden kunde snabbt begränsas. Bra jobbat där Nerikes brandkår.
Om nu lilla Alma skulle tänka sig en bana inom räddningstjänsten så hoppas jag att hon inte tagit för djupa intryck av sagan utan att hon skickar den stora bocken direkt, han kan stånga iväg det otäcka trollet, och då har hon chans att släcka i tid.

Inga kommentarer: