torsdag 5 mars 2020

Hamstring

Hamstring på gång! På sina håll lär det gapa tomt i hyllorna - torrmjölk, toapapper, ris och potatismospulver har haft en strykande åtgång. Men ingen hamstrar, iaf ingen som lokala media fått fatt på.
- Näe, jag handlar bara det nödvändiga säger intervjuoffren.
Själva handlar vi på tisdagar eller onsdagar för då är det pensionärshandling i vår lokala Icabutik.
-5 % får man ju inte missa. Vi tillämpar, med växlande framgång, systemet att den som tar det sista av en grej skriver upp det på den lättillgängliga listan på kylskåpet. Och lite hamstringslysten kan man ju bli. Vem skulle vilja vara utan toapapper? Fast vi har en del reserver som skulle behöva förbrukas. Burkskinka, Bullens pilsnerkorv, tonfisk, makrill i tomatsås, pölsa, potatismospulver - allt har gjort minst en säsong på sjön i innanhavet. Skulle inte vara så dumt med lite omsättning i det skafferiet.
-Hungern är den bästa kryddan sa mormor Alma om man dristade sig till att rynka på näsan åt någon maträtt och hunger vill nog till innan burkskinkan kommer på bordet, krävs lite sjöluft för att den ska va okej.
Vi avhöll oss iaf från hamstring denna vecka och inga hyllor var tomma på Ica. Men ska jag  kanske fylla på med Alvedon och handsprit? Det första coronafallet har konstaterats i residensstaden. Det bästa blir nog att hålla sig till sin glesbefolkade utkant av länet och tvätta händerna med tvål.

Inga kommentarer: