tisdag 28 december 2021

Julstämning

Hur kommer man i julstämning? Kan man bli så där pirrigt förväntansfull igen som när man var barn?
Titta på julfilmer kanske - kanal8 har ju sänt en varje kväll hela december. Upplägget i dem lär man sig snart - ung framgångsrik singelkvinna återvänder till hemorten snörik trakt, träffar änkling med ett förtjusande barn, genomför ett storverk för att rädda något hotat tex en teater, ett anrikt hus, ett museum och vips överger den högklackade kvinnan sin karriär och ett liv i hembygden antyds. Nja vet inte om det ger vibbar av jul.
Stjärnor i alla fönster, små granar lite varstans, glögg, pepparkakor med ädelost, baka kakorna efter mormorsreceptet fungerar rätt bra. Följa traditionen i Rotary och gå på julavslutningen i Ramundeboda kyrka kanske. Detta år var kyrkoherden extra inspirerad och fick ihop alla adventssöndagarnas budskap med Rotarys uppgift att göra världen bättre. Orgelmusiken bidrog ju också starkt till julkänslan för att inte tala om julsmörgåsen i Casselgården efteråt.
Men man kan ju gruva sig lite också. Vad är glömt, har vi handlat allt, vem gör vad, har vi köpt julklappar till alla. Eller sa vi/jag förra året, när det bara var picknick utomhus, att vi skulle sluta med sånt. Dottern påstår det men det har jag glömt i så fall, tycker ju att det är så roligt att få paket.
Julesnön föll ju i precis lagom tid, nästan alla var friska, maten räckte mer än väl och åtminstone jag är mycket nöjd med paketskörden. 
Nu har ju alla åkt, det är tyst i huset. Granen som står så grön och grann, har inte börjat barra, amaryllis nr två har slagit ut och det snöar. Så mer jul kan jag nog inte önska mig

Inga kommentarer: