fredag 28 januari 2022

Nu är vi där igen

 Jaha, nu är vi där igen - vi får stryka det mesta i kalendern. Peter Flacks revy i Brevens bruk och den trerätters vi skulle avnjutit före föreställningen är förstås inställd. skulle varit i morgon lördag liksom båtutställningen i Göteborg nästa helg - också inställd. Föreläsningar och läsecirklar är förstås även de satta på paus. 
Prima liv för en stugsittare som jag kan jag ju tycka, fast ändå lite trist. 
Så vad finns kvar i almanackan, jo förstås promenaderna med med tantgruppen. Vi kämpar på med våra fem kilometer tre gånger i veckan. Det är ju utomhus och det bedömer vi som riskfritt även om vi betraktar alla som smittbärare av den lömska omikronvarianten. Yoga har vi också fortsatt med, nu i lite rymligare lokal. Eftersom vårt närmsta lasarett ligger ca fem mil bort och allmänna kommunikationer är anpassade efter folk som jobbar blir det en del skjutsande av väninnor som endera saknar bil eller ska på nån undersökning som gör att de inte får köra hem. Det är ju bara roligt, tulpanbuketter, vinflaskor, hallongrottor och små goda toskakakor  kan man  få då.
Och så är det ju småfåglarna. Dem kan man titta på hur länge som helst. talgoxarna är flest med blåmesarna som tvåa. Sen vi köpte jordnötter så är fyra domherrepar stadiga gäster varav en hona verkar lite småsur och föser och bråkar med de övriga. Stjärtmesarna är så gulliga, de kommer i en flock, äter och drar vidare.
Grönfinkar, talltitor, ett par som jag tror är svartmesar, koltrastar, nån enstaka rödhake och numera bara en nötväcka. Den andra bröt nog nacken när hon flög in i altanglaset.
Man kan ta ett skogsbad också, dvs man går bara ut i skogen. Kanske ska man krama ett träd också och lyssna efter vad det har att säga en för att det ska platsa som riktigt skogsbad. Sånt tycker ju vi som bor vid kanten av stora skogen bara är löjligt.
Julgranen har inte börjat barra så hon står kvar och lyser upp i hörnet vid bokhyllan, snart måste vi nog kasta ut henne, vill ju inte att folk ska tro att vi har tomtar på loftet. 
Nu skiner solen så jag tar en skogspromenad, behöver aldrig strykas ur kalendern.


Inga kommentarer: