onsdag 2 mars 2022

Men vad tror de om oss på Svt

 Men vad tror de om oss på Svt? Kan ju inte, i denna mörka tid, låta bli att lyssna på P1 hela dagarna och sen på kvällen blir de ju Rapport och sen kanske även Aktuellt. När det på ett ödesmättat sätt meddelades att statsministern skulle tala till nationen så drar ju ett stråk av oro genom själen - klart att man får avstå från Trädgårdstider och ratta in tvåan. Men först kom ju Rapport där studiojournalisten frågade Mats Knutson vad han trodde att ministern skulle ta upp. Inte vet jag om han fått talet i förväg men de spekulationer han kom med var ju inte så oväntade. 
Sen innan statsministern fick ta till orda i tvåan så är det ny journalist som ställer exakt samma fråga till samme Mats K. Antagligen sa han väl samma sak som i Rapport, vet inte så noga, var nog redan lite irriterad men jag tycker att det är slöseri med sändningstid att ställa så meningslösa frågor. 
Statsministerns tal var ju vad man kan vänta sig, det är ju verkligen ett allvarligt läge, vi måste ju hjälpa Ukraina med vapen och hjälpa till med flyktingmottagandet även om jag tycker att vi kunde skickat mer och nyare luftvärnsmaterial.
 Men det som fick mig att gå i taket var när Mats K efter talet fick frågan;
- Vad sa Magdalena Andersson?  Alltså tror de att vi är totalt dumma i huvet? Hon hade ju precis talat klart och alla som haft ljud och bild hade ju hört och sett vad hon sa. När det sen kom en, tydligen självutnämnd, retorikexpert för att ytterligare förklara för oss vad som sagts och hur det sagts då bytte jag över till Trädgårdsdags. Där var trivsamt och tramsigt precis som vanligt.


1 kommentar:

BITTERPITTEN sa...

Ja SVT förminskar ju sig själva på det viset.En liknande sak som jag irriterat mig på länge är att ofta när någon intervjuas i SVT så ställer reportern en fråga som den tillfrågade alldeles nyss svarat på. Reportern lyssnar inte utan är helt upptagen med sig själv