onsdag 30 mars 2022

Men vad beror det på

Våra bästa vänner B och L har en märklig inverkan på våra vitvaror. 2016 när vi firade att tågnörden L fyllt 70 åkte vi Kinnekullebanan till Lidköping och spanade på alla fina stationshus efter banan. Resan gick bra men när jag knäppte på ugnen för att laga middag så gjorde jordfelsbrytaren sitt jobb och släckte ner hela huset.Tyst och svart blev det. Nu är vi ju lite preppade och har trangiakök, grill och gasolkök. Med spisen framdragen, usch som det såg ut bakom den, och urkopplad så fick vi ju strömmen tillbaka. Med vattenkokare och grill kan man ju komma långt i matlagning. 
Couscous och kycklingspett från Ica, kanske inga kulinariska höjdare, smakar smaskens om man inte är för kräsen.
Nu har de varit här igen, vi planerar en resa i Skottland. Helst med tåg om L får bestämma. De reste med regionaltåg som kom och avgick på minuten. Vi åt och drack, var på utflykt i södra Närkes omgivningar, gräddade våfflor, vispade grädde och fyllde diskmaskinen. 
Och förstås, när den skulle starta så vägrade den. Fyllde inte på vatten - så vad ska man tro om sina goda vänner och det inflytande de har över det elektriska?  Inte kul, man är ju lite bortskämd nu för tiden. Skönt att slippa handdisk och att alltid ha en vattenkastrull på vedspisen. Vi har ju gott om tallrikar så min plan var att låta det odiskade stå kvar i maskinen och bara använda annat men maken som nog gillar när det är lite besvärligt, plockade förstås ur all disk och drog fram hela  eländet..  Det som ser ut som en sockerbit som stannar maskinen om den blir blöt hade löst ut. Efter micklande och torkande så hördes det där härliga svischande ljudet av en diskmaskin som går.
Så vad ska man tro, B och L har ju varit här ganska många gånger när inget hänt med vitvarorna och maken som inte är lika konspiratorisk som jag lutar mer åt en annan förklaring. Inför ett byte av vattenmätare, som iofs är ett samtalsämne i vår lilla ort, så testade han att det går att stänga av mätaren. Det gick men sen var det väl nån ventil som krånglade och vägrade öppna sig igen.Tror maken alltså, jag vet inte vad jag ska tro.


1 kommentar:

Barbro Li sa...

Hihi! Spännande liv! De här människorna B och L är OSKYLDIGA! Kan jag intyga.
Men det kan ju vara något med atmosfären där hemma hos fru Fundering och ingenjör. Den är spännande! … och lite elektrisk.