torsdag 9 februari 2023

Håll tyst

Men vem kan vara intresserad av vad den där sångerskan tycker om filmen. Hon som tycker att den som vill se filmerna och få bilda sig en egen uppfattning ska gå hem. Men alltså så självupptaget och egocentriskt. Debatten rasar som det heter nuförtiden. De flesta tycks tycka att man ska hålla truten men Dagens eko hade lyckats hitta nån journalist som höll med sångerskan. Brukar man inte läsa om att för få går på bio och det lär väl inte bli fler som går om biograferna ska förvandlas till oordnade debattforum. Vi gamlingar som hör lite illa kommer ju att vara helt uträknade då, oset av popkornshinkarna är tillräckligt påfrestande för tanter i min ålder. Vill helst inte sitta bredvid en väninna som gärna vill viska i örat på en.
När vi kom till Göteborg i söndags då var filmfestivalen  redan över och vi hade nog inte gett oss ut för att testa ändå. Eftersom det är på Hisingen vi bor så är det ju Aftonstjärnan vi skulle gå på där det visas film på vissa måndagskvällar.och ingen sitter och babblar under filmen.
Men nu var det båtmässan som skulle besökas. Pensionärspris och måndag och ingen trängsel. 
Var är segelbåtarna är en fråga man kan ställa sig i dessa tider med såå mycket miljötänk - några fanns ju men motorbåtar med enorma utombordare i aktern var totalt dominerande. Dyra båtar, dyra i drift, blankpolerat och tjusigt. Nu är ju jag ilandstigen från seglarvärlden och inte lika nördigt intresserad som maken men Fyrsällskapet var ju där och Repslagarmuseet från Älvängen och Klippfast där Lars, sommarbarn i mitt föräldrahem för länge sen, demonstrerade finfina förtöjninggrejer. Sen tröttnade jag på båtarna, samlade steg i stället och det blir många om man går ända från Mässan ner till Cinnamonbutiken bara för att köpa kängsnören i en trevlig färg. Efter alla tiotusen stegen blev det spårvagn och buss tillbaka till Hisingen även om de där gratisbåtarna från Stenpiren till Lindholmen är så trevliga att åka med. När maken, många timmar senare kom från mässan, så blev det en tevekväll vid vår tjockteve med bara lite babbel under programmen.

 

 


Inga kommentarer: