tisdag 22 december 2009

Nu vänder alltså och vi går mot ljusare tider igen. Vilken tur för vi lär ju bli så trötta av mörkret så vi behöver extra D-vitamin annars stupar vi. I ett ovanligt intetsägande reportage på Rapport i går fick vi veta det. Konstigt att de överlevde, våra förfäder som följe den smältande isen mot norr för så där en 10 000 är sen. Ingen vitaminberikad lättmjölk, inga tillsatser i mjölet. Professorn som intervjuades kanske behöver nya forskningspengar eller så kanske journalisten fått lite piller från nån läkemedelsjätte,som behöver öka sin vinst ännu mer. Visst är det en mörk månad för många - Ericsson i Gävle, SAAB förstås, alla underleverantörer. Och syndabockar letas: Regeringen skulle gripit in, GM skulle inte ha använt får fina bilfabrik som mjölkkossa, Maud Olofsson skulle ha gjort på nåt annat sätt bara inte det hon gjort.Miljöpartiet som ju antas vara mot biltrafik tycker att staten skulle köpt, köpt en biltillverkare som gått med förlust i minst 20 år. Om det produceras för många bilar, bilar som drar för mycker soppa och släpper ut för mycker koldioxid då är det väl bra om tillverkningen minskar på just dom. Fast hemskt för dom som drabbas. Gävle och Trollhättan behöver troligen hjälp mot mörkret, annan medicin än D-vitamin. Här i skogskanten ljusnar det nu, snön ligger vit på taken och vi tänder ljus i skymningen.

2 kommentarer:

ensamma mamman sa...

Enligt en artikel (någonstans) är det rena påhittet att vi blir så deppade i mörkret. Och att ljuslampor och ljusrum som köpts in här och där är bortkastade pengar.

Pangbruden sa...

Med tanke på mina veckor i solen under senhösten så borde jag vara pigg som en mört nu i vinter:-) God fortsättning på dig!