måndag 24 maj 2010

Nu pågår ett uppmärksamhetstest i vårt lilla hus. Jag har hängt upp nya gardiner i sovrummet. Nya är de ju inte, snarare är de väldigt gamla. De hängde i det stora köket på Kyrkogatan i Storfors 1970. Det var det året vi träffades maken och jag. Vi träffades inte i Värmland utan på Värmlands nation i Uppsala och köket var hans föräldrars. Min svärmor, som gick bort alldeles för tidigt, hade bra smak, dvs jag gillade hennes grejer. Så de mörkblå längderna har följt med i alla flyttar, passat på en del ställen och nu har de alltså åkt upp igen.
Jag vaknar så tidigt och det kanske inte är så konstigt eftersom det ljusnar så tidigt.
Persienner från IKEA och spetskantade gamla linnelakan stänger inte ute speciellt mycket ljus.
Vita alltså bytta mot mörkblå. Undrar just om han kommer att märka det?

6 kommentarer:

Cici sa...

Nej inte är det säkert att han märker det. I alla fall skulle inte min gubbe göra det.
När jag jobbade på Storstockholms Lokaltrafik fick vi nya gardiner i rummet där vi tre kartriterskor satt. Vi tyckte det blev så fräscht och fint och var glada att få ta bort dom gamla, typiska kontorsgardinerna.
Av någon anledning fick jag med mig dom hem, helt obegripligt eftersom jag tyckte att dom var så fula, och för några år sen satte jag upp dom i ett vindsrum i Hogers, granngården som vårt företag äger, där det bara var brun papp på väggarna. När sonahustrun fick syn på dom blev hon alldeles till sig, tänk vilka fina och moderna tyger. Det var ett gult och grått, rombmönstrat tyg, sånt som är populärt igen. Jag kommer aldrig att tycka det är fint!

Lisette sa...

Det ska bli spännande att läsa testresultatet.
Min gubbe skulle garanterat lägga märke. Han är jätteobservant och faktiskt alltid väldigt uppskattande också. Jag är nog ovanligt lyckligt lottad på den fronten. Han protesterar aldrig vilka tosiga idéer jag än kommer med. Jag tycker att det låter bra med mörka gardiner nu under den ljusa årstiden, så tar du kanske fram de ljusa igen när nätterna mörknar, eller?

BarbroLi sa...

10Han märker nog! Men det kan ju också vara så att han känner sig så hemma och bekväm med atmosfären att han inte märker just att gardinerna är nya/ de gamla.Bara känslan av hemma kan ju faktiskt räcka utan att man har koll på "detaljerna". Fast visst är det roligt att andra märker när man gjort något extra för att det ska bli fint och trevligt! Han märker nog ska du se.

epsilon sa...

Rapport från testet:
Nu torsdag kväll kunde jag inte hålla mig längre, frågade maken om han sett nån förändring i hemmet. Nej, inte lagt märke till ngt. Gissade, efter viss vägledning, på gardinbyte och drog sig till minnes att nog varit rätt mörkt i sovrummet när han klev upp i morse.

Charles sa...

Det är ju inte snällt att minera omgivningen sådär! Gardiner, nyputsade fönster, dammade hyllplan i bokhyllan är ju inte sånt som vi karlar går och kollar varje dag. Ställ en stol mitt i dörrhålet och jag lovar att han upptäcker det och undrar varför den står där?

Som numera ansvarig för markservicen händer det motsatta även mig, men jag får erkänna att vissa saker kan jag inte göra utan att kommentaren kommer redan i entrén. Gräsmattan klippt, va bra! etc. men städar jag toaletten så hörs inte ett knyst, däremot om jag inte gör det!

epsilon sa...

Charles - Hahaha ska nog testa det där med stolen. Men du har ju så rätt - städning märks mest när den inte är utförd. och så har vi ju det eviga ämnet om vilken städnivå som ska råda i huset.